Портленд – Голден Стейт 117:119 (35:36, 34:29, 26:22, 16:24, 6:8)

Дивіться також: НБА: "Торонто" вирвав перемогу над "Мілуокі" у другому овертаймі фіналу Сходу (відео)

Як і в попередніх поєдинках, на паркеті точилася запекла боротьба й не обійшлося без драми. У першій чверті "Голден Стейт" спробував піти у відрив, але "Портленд" не дозволив це зробити й намагався не відставати від суперника. Із середини другої 12-хвилинки "Трейл-Блейзерс" перехопи ініціативу й пішли на велику перерву, перемагаючи +4.

Після відновлення гри "Портленд" тримався у лідерах й зумів наростити перевагу до +17, після чого "Ворріорс" почали скорочувати відставання. До кінця останньої чверті рахунок був 111:111 і "Портленд" міг вирвати перемогу. Зокрема, за лічені секунди до кінця гри з двоочкової зони дозволили кинути Лілларду, але він не зміг влучити, відтак на команди чекав овертайм.

У додаткові п'ять хвилин сильнішими були гравці "Ворріорс", які набрали на два очки більше. Таким чином, "Голден Стейт" вийшов до фіналу, де зіграє проти переможця пари "Торонто" – "Мілуокі". Для "Ворріорс" це 5-й поспіль фінал.

Найкращим гравцем у чергове став розігрувач "Голден Стейт" Стефан Каррі. Він оформив трипл-дабл: набрав 37 очок, зробив 13 підбирань та віддав 11 результативних передач.