Тріумф Хижняка

Український боксер Олександр Хижняк виграв золоту медаль чемпіонату світу. У фінальному поєдинку категорії до 75 кг українець здолав казахського боксера Абілхана Аманкулова. бій тривав три раунди.

Хижняк з перших хвилин почав боксувати першим номером, а у другому раунді перевага українця стало ще очевиднішою.

У третьому раунді українець далі тримав перевагу. У результаті судді одноголосним рішенням визнали чемпіонство Хижняка.

Затримання брата Саакашвілі

Вранці 2 вересня Міхеїл Саакашвілі повідомив, що у Києві правоохоронці затримали і готують до депортації його брата Давида Саакашвілі.

Ілля Кива уточнив, що Давид Саакашвілі був затриманий нібито за порушення режиму перебування в Україні, оскільки в нього був анульований дозвіл на працевлаштування.

Згодом, соратник Саакашвілі, член партії "Рух нових сил" Давид Сакварелідзе повідомив, що Давида Саакашвілі відпустили з Печерського райвідділу Державної міграційної служби у Києві.

Читайте також: Затримання брата Саакашвілі: Сакварелідзе розповів, чи залишиться він в Україні

За словами Саквалерідзе, протоколу адміністративного затримання Давида Саакашвілі не було. При цьому на питання, чи були у брата Саакашвілі законні підстави перебувати в Україні, Сакварелідзе сказав, що "людина три роки спокійно проживала на території України".

Амністії бути

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про амністію у 2016 році". У законі мовиться про амністію для тих, хто пройшов війну та не скоїв важких злочинів.

У Порошенка зазначили, що на такий крок Глава держави пішов враховуючи прохання керівників церков та Героїв України.

За словами Героя України, майора Збройних сил Ігоря Герасименка, дуже багато учасників АТО чекають на підписання цього закону.

Наша армія до початку війни на Донбасі не мала того досвіду, який ми маємо зараз. Але щоб досягти такого досвіду потрібен час. Також є і помилки. А коли ти працюєш у стресовій ситуації, ніхто від помилок не застрахований. Тому звільнення певної категорії осіб – воїнів, які скоїли не тяжкі злочини, буде для нас підтримкою держави та дасть нам впевненість,
– додав військовий.

Відео дня

У мережу потрапило відео, на якому Президент України Петро Порошенко, прогулюється біля супермаркету у незвичному для себе одязі.

Фото дня

Російський космонавт-випробувальник показав світлини недобудованого Керченського мосту, зроблені з Міжнародної космічної станції.