26 січня внаслідок падіння гелікоптера загинув баскетболіст Кобі Браянт. Разом з ним на борту перебувала і його донька Джіанна, пілот та ще троє пасажирів. Усі вони загинули.

До слова: Кобі Браянт – історія життя легендарного баскетболіста

У рідній країні спортсмена шану йому почали віддавати фактично одразу після того, як сталася авіакатастрофа, в якій він загинув. Для США смерть Кобі Браянта – трагедія національного масштабу.

На загибель Кобі відреагували зіркові футболісти Кріштіану Роналду, Джеймі Варді, Ромелу Лукаку, Неймар, Стівен Джеррард та інші. У соцмережах свої співчуття висловили Марта Костюк, Еліна Світоліна, Олег Верняєв, Іван Редкач, Денис Бойко, Микола Морозюк та інші українські спортсмени.

Київське "Динамо" провело шостий товариський матч у Туреччині. Кияни перемогли білоруське "Динамо" Брест.

Родзинку матчу додало те, що у стартовому складі білоруського клубу вийшли відразу три українські футболісти – Олександр Нойок, Євген Хачеріді та Артем Мілевський. Двоє останніх значну частину кар'єри провели в київському "Динамо".

Півзахисник турецького "Різеспора" Денис Гармаш забив гол у матчі 19-го туру чемпіонату Туреччини проти "Сівасспора" – 1:1.

Українець, отримавши передачу, увірвався в штрафну, і змістившись пробив у ближній кут. Дивіться, як це було.

Львівські "Карпати" підписали контракт з півзахисником Олексієм Хахльовим. У червні 2019-го у складі збірної України (U-20) став Чемпіоном світу. За "левів" 20-річний футболіст виступатиме під 8-м номером. Термін дії угоди – два з половиною роки.

Читайте також: Ситуація з "Карпатами": погроза зникнення, звинувачення Козловського, перехід у власність міста

Також клуб уклав піврічний контракт з опцією продовження із грузинським захисником Андро Гіоргадзе. У складі "зелено-білих" 23-річний оборонець виступатиме під 30-м номером.

Новим капітаном донецького "Шахтаря" став багаторічний голкіпер "гірників" Андрій Пятов. Таке рішення прийняв наставник команди Луїш Каштру.

Раніше команду на поле виводив Тайсон, але в матчах тренувального збору в Туреччині капітанську пов'язку "Шахтаря" одягав Пятов. Сам Тайсон був на полі, але без капітанської пов'язки.

В Ковалівці зараз йде масштабна реконструкція стадіону "Колос", що є рідною ареною для ФК "Колос" (Ковалівка) – дебютанта Прем'єр-ліги сезону-2019/2020.

Читайте також: "Карпати" можуть зникнути – клуб так і не отримав землю для реконструкції стадіону

У своєму Facebook після зустрічі з президентом "Колоса" і головою Київської обласної асоціації футболу Андрієм Засухою Павелко наголосив, що новий стадіон буде готовий вже до наступного сезону УПЛ.

Призер двох чемпіонатів світу легендарний біатлоніст Андрій Дериземля 17 років тому вписав своє ім'я в історію українського біатлону. Андрій став першим українським біатлоністом, який виграв золоту медаль на Кубку світу.

26 січня 2003 року в італійському Антхольці Андрій Дериземля виграв мас-старт.