Українці в Єгипті

27 квітня 215 туристів не змогли вилетіти до Львова через аеропорт у єгипетському Шарм-ель-Шейху у зв'язку з технічними причинами. Українців перевезли в готель, серед них є багато дітей.

Відомо, що рейс очікували близько 4:00 ранку 27 квітня, проте його переносили до десяти разів. Відзначається, що люди брали путівки у туристичної компанії Join up. Там поки не дають жодних коментарів.

Читайте також: У Львові 200 розлючених пасажирів заблокували рух електричок

Туристи Україна Єгипет
Українські туристи в аеропорту у Єгипті

В українському МЗС 28 квітня повідомили, що українці зможуть вилетіти з Єгипту о 18:00 суботи двома літаками, проте згодом усе знову змінилося. Згодом з'ясувалося, що туристи полетять до Львова о 21:00 за українським часом.

"Нас щойно привезли в аеропорт. Довгоочікуваний рейс вже з'явився на табло. Ми повинні полетіти за єгипетським часом о 20:00 (з українським – о 21:00). Сподіваюся, цього разу ми все-таки полетимо", – розповіла туристка Христина.

Інша туристка Ганна розповіла, що перед попереднім рейсом, на 18:00, українцям надали квитки на рейс, якого не існує.

Субсидії

Кабмін вніс зміни до програми призначення субсидій. Відтак, з наступного опалювального сезону на субсидію не зможуть розраховувати особи, які приховують статки, мають великі будинки чи квартири або ж мають тіньову зайнятість.

Відтепер субсидію не призначатимуть, якщо сім’я володіє автомобілем, якому менше 5 років. Проте це не стосується мопеда та автомобіля, наданого органом соціального захисту населення.

Читайте також: Монетизація субсидій: стало відомо, яку суму виплатить уряд за заощаджені ресурси

Субсидії Україна Кабмін зміни
Змінилися правила нарахування субсидій

Окрім того, у деклараціях про доходи – у новій графі "інші доходи" – необхідно буде вказувати доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири.

З 1 травня 2018 року діє нове правило: субсидія відміняється, якщо площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, а будинку – 200 квадратних метрів, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей. Власники такої житлової площі будуть оплачувати послуги у повному обсязі, – наголошується у повідомленні.

Також повідомляється, що людям працездатного віку, які претендують на субсидію, але не реєструються як безробітні, оскільки працють без оформлення в Україні чи за кордоном, органи соціального захисту автоматично рахуватимуть дохід у розмірі трьох прожиткових мінімумів – 5286 гривень. А тим особам, які справді є безробітними, необхідно буде стати на облік до центру зайнятості.

Більше про зміни щодо субсидій читайте за посиланням.

Вибух авто у Києві

27 квітня ввечері у Дарницькому районі Києва на вулиці Драгоманова, 44 а вибухнув автомобіль. Внаслідок інциденту загинув один чоловік, ще один отримав травми. Згодом зясувалося, що в салоні авто вибухнула граната.

Голова поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що правоохоронці розглядають дві версії вибуху гранати в автомобілі.

Ми розглядаємо дві версії події: замах на вбивство двох осіб, а відтак хтось закинув гранату в автомобіль, та необережне поводження із боєприпасом. Зі слів свідків, до автомобіля ніхто не наближався і з нього не виходив. Усе це буде перевірятися під час слідства ,
– розповів Крищенко.

Читайте також: Потужний вибух пролунав у гральному закладі на Житомирщині: імовірно, спрацювала граната

Вибух автомобіль Київ жертви
Автомобіль, який вибухнув у Києві

У свою чергу нардеп від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук запевнив, що вибух гранати в автомобілі є нічим іншим, як "сімейними розбірками".

"Це точно не теракт, а банальні сімейні розбірки. Вітчим з’ясовував стосунки з пасинком за допомогою гранати. Жах!", – написав політик у мережі.

Згодом ЗМІ повідомили, що загиблим чоловіком під час вибуху виявився 45-річний журналіст Віталій Кукса. Граната розірвалась в руках чоловіка, а в машині знайшли пусковий важіль цієї гранати. Причиною інциденту став сімейний конфлікт.

Щодо Кукси відомо, що він був мобілізований і служив зв'язківцем у зоні бойових дій на Донбасі. Журналіст багато писав про війну та військові теми, публікувався у багатьох українських виданнях.

Щодо чоловіка, який отримав травми внаслідок вибуху, то ним виявився 24-річний Андрій Сіроштан. Саме він, за даними джерел, перебував за кермом у момент вибуху гранати.

"Бронзова" перемога українки

28 квітня, в останній день змагань на Чемпіонаті Європи з дзюдо у Тель-Авіві, збірна України поповнила свою скарбничку ще однією нагородою. Бронзову медаль у категорії понад 78 кілограмів здобула Єлизавета Каланіна, перемігши у поєдинку за третє місце іншу українку Галину Тарасову.

Читайте також: Збірна України зазнала розгромної поразки від Японії на Чемпіонаті світу з хокею