Саме британець першим стартував у цій гонці. І загалом перша п’ятірка (Валттері Боттас, Себастьян Феттель, Кімі Райкконен та Даніель Ріккардо) вдало розпочали перегони. Натомість Макс Ферстаппен не зумів стартувати як слід, і вже на старті втратив позиції.

Читайте також: Фото дня: Хемілтон повернув чемпіонську "одиничку" у Формулу 1

Не обійшлося у першому колі без аварії. Цього разу вона виявилася доволі видовищною – Ніко Хюлькенберг Renault захищав свою позицію проти Ромен Грожан з Haas. Все призвело до зіткнення, після чого машина німецького пілота підлетіла те перевернулася, приземлившись колесами догори. На трасу виїхали автомобілі безпеки.

Читайте також: Роберт Кубіца повертається у Формулу-1, він замінить росіянина Сіроткіна

Після того як гонку відновили, проблеми виникли у пілота Ferrari Райкконена – у нього відмовив мотор. Тож було оголошено режим віртуальної машини безпеки. Варто нагадати, що це остання гонка для Кімі за болідом Ferrari. Наступний сезон він проведе у Sauber.

Схід Райкконена був на руку Ферстаппену. Пілот Red Bull отримував шанси у підсумку обійти суперника у загальній таблиці та піднятися на третю сходинку. Але для цього голландцю самогу треба було фінішувати як мінімум на другій позиції на гран-прі Абу-Дабі.

На початку гонки також варто відзначити Леклера. Пілот Sauber, який в наступному сезоні якраз і замінить Райкконена у Ferrari, вдало розпочав перегони. Хоча згодом і фінішує лише на сьомій позиції.

Читайте також: Леклер розбив болід під час практики на гран-прі Абу-Дабі: відео

Загалом у гонці почергово лідирували Ферстаппен з Хемілтоном, Ріккардо, який проводив останню гонку у боліді Red Bull, теж був серед лідерів перегонів. Зате цілковито провалив гонку Валттері Боттас. Фін на Mercedes не зумів втримати наприкінці перегонів свою позицію, і його обійшли як Феттель і Ферстаппен, так згодом і Ріккардо.

Загалом першим фінішну лінію після 55 кіл гонки перетнув Льюїс Хемілтон. Це його одинадцята перемога у сезоні. Одразу за ним – Себастьян Феттель. Третім на подіумі опинився Макс Ферстаппен.

Читайте також: Поплічник Путіна звинуватив команду Формули-1 у поганих результатах росіянина у перегонах

Фернандо Алонсо на McLaren, який проводив останню гонку у Формулі-1 (для цього йому на болід нанесли спеціальну ліврею, як і на шолом), фінішував лише 11-им. Однак саме його вболівальники назвали пілотом дня.

Хемілтон ще заздалегідь виграв чемпіонат Формули-1 у 2018 році, ставши п’ятикратним чемпіоном. Феттель ж був другим. Зважаючи на те, що Ферстаппен фінішував на гран-прі Абу-Дабі лише третім, то він не зумів обійти Райкконена у боротьбі за третю позицію у підсумковому заліку, залишившись на четвертій позиції.

Щодо Кубку конструкторів, то його в цьому сезоні виграв Mercedes. Ferrari – другі, Red Bull – треті.