Група лідерів (Хемілтон, Боттас, Ферстаппен та Райкконен) втримала свої позиції на старті. Феттель стартував далеко позаду, але почав одразу ж обганяти суперників.

Читайте також: Хемілтон розкритикував трасу у Росії: Зробіть її гоночною!

Ще на початку гонки стався інцидент, за який Ферстаппен отримав 5-секундний штраф. Голландець помилився у шикані, його пройшов Райкконен. Але пілот Red Bull, фактично, вичавив суперника з траси. Райкконен внаслідок цього втратив тем та пропустив попереду себе свого напарника з Ferrari.

Згодом відбулася зіткнення і у середині пелотону між Кевіном Магнуссеном та Шарлем Леклером. Останній пошкодив переднє антикрило, а пілот Haas відправився на піт-стоп через прокол. На трасі з’явилася машина безпеки через уламки після аварії.

Коли перегони поновили, Феттель вирішив атакували Ферстаппена. Та пілот Red Bull і у цьому протистоянні виявився непоступливий. Як наслідок їх контакту – болід голландця отримав незначні бічні ушкодження, а німця розвернуло. Повернувся він лише після того, як пропустив значну частину пелотону. Тож йому знову довелося відігравати позиції.

У той час ще один пілот Red Bull Ріккардо піднявся на четверту позиції, випередивши Райкконена завдяки вдалим діям на піт-стопі.

Читайте також: Нікі Мінаж підтвердила чутки про роман з гонщиком Льюїсом Гамільтоном: фотофакт

Зважаючи, що у середині гонки після серії піт-стопів відставання Феттеля від Хемілтона складало майже 40 секунд, лише диво могло допомогти пілотам Ferrari. Але його не сталося. Британець лідирував, його напарник Боттас прикривав тили, і сам успішно захищався від Ферстаппена. Феттель ж пробрався лише на шосту позицію, показавши найшвидше коло. Та гонщиком дня назвали Ріккардо.

Після цієї гонки Хемілтон має 331 очко. У Феттеля лише 264. Третім йде Боттас з 207 балами.

Наступне гран-прі відбудеться 21 жовтня у США.