Втім війна на сході країни та важка економічна ситуація в країні, зробили хокей другорядною темою. Таких важких часів в українському хокеї не було вже давно.

Цього разу, назбирали лише 4 команди — ХК "Кременчуг", харківський "Вітязь", київські "Дженералз" та АТЕК. Остання з них з'явилася нещодавно.

Через пізній старт чемпіонату, більшість найкращих українських гравців роз'їхалася по інших лігах. Ті хто залишився, грає в першу чергу через любов до хокею і не бажання їхати за кордон. Гравець збірної Олександр Караульщук має бізнес у сфері будівництва, втім без хокею вже просто не може.

Через таку ситуацію головний тренер збірної України, Олександр Годинюк, змушений більше часу приділяти перегляду матчів за участю наших хокеїстів в іноземних лігах. Втім, проблеми він в цьому не бачить.

З 4-х клубів, які виступатимуть у нашій лізі в цьому сезоні, лише одна команда "Дженералз" грала і торік. Її президент Денис Лобановський, утримував колектив навіть без матчів регулярної першості. Радить і своїм друзям бізнесменам скористатись його прикладом і вже наступного сезону очікує створення більш сильної ліги.