Як повідомляє сайт УПЛ, від "Карпат" надійшов лист, у якому "леви" повідомили про неможливість взяти участь у матчі 29 туру, який був запланований на 4 липня в Маріуполі.

До теми: Садовий готовий взяти на баланс Львова футбольну академію ФК "Карпати"

Для "Карпат" це повторна неявка на гру. Через фінансові проблеми не відбувся перенесений матч 24 туру "Карпати" – "Маріуполь»".

Згідно з Регламентом змагань, "Карпати" мають бути виключені зі змагань.

Дирекція УПЛ передала матеріали справи на розгляд Контрольно-дисциплінарному комітету УАФ.

"Карпати" вилетять з УПЛ

В Українській асоціації футболу повідомили, що їм потрібно дочекатися фактичної неявки команди на матч, а також отримати документи від УПЛ. Про це інформують канали "Футбол 1,2,3".

"Зараз нам відомо, що "Карпати" не з'явилися на матч 1-го липня. Тепер прийшов лист в УПЛ, що вони не приїдуть на матч 4-го липня. Але ми чекаємо факту неявки. А в четвер буде засідання Контрольно-дисциплінарного комітету, де і приймуть рішення", – сказав Ігор Грищенко, відповідальний секретар КДК УАФ.

Таким чином, фактично рішення по "Карпатах" буде прийнято 9-го липня.

Команда в новому сезоні може продовжити виступи у Першій лізі, якщо пройде атестацію.

Що сталося у "Карпатах"?

У клубі повідомили, що не мають фінансів. За інформацією ЗМІ, "Карпати" мають 5 мільйонів доларів боргів. Також проблемою є володіння часткою акції клубу олігархом Ігорем Коломойським. "Карпатам" начебто немає сенсу витрачати кошти на догравання чемпіонату, якщо їх не допустять до наступного сезону.