До цього матчу "Бостон" не програвав домашні матчі у плей-офф у сезоні 2017-2018. Лише у першій грі проти "Мілуокі" команди у основний час зіграли у нічию 99:99, однак в овертаймі "Бостон" дотис суперника. Всі три перемоги проти "Клівленда" у фіналі Східної конференції були здобуті саме на домашньому паркеті. Тому "кельти" мали чимало причин вважати себе фаворитами протистояння. Попри те, що протистояв їм Леброн Джеймс.

Читайте також: Сенсація на Roland Garros: українка Козлова обіграла минулорічну переможницю турніру

Саме Джеймса можна вважати героєм цього поєдинку, який повів за собою команду. Хоча розпочали команди з 6:0 від "Бостона". Та й загалом перша чверть пройшла під їх контролем, хоча "Кавальєрс" двічі по ходу першої дванадцятихвилинки вдавалося мінімально виходити вперед. Однак на перерву команди пішли за рахунку 26:18. При цьому "Бостон" набрав 9 очок менше, аніж за дві останні хвилини.

Відрив у другій чверті лише зростав. Але згодом "Клівленд" перехопив ініціативу. За три хвилини вони зробили ривок 12:2, і звели перевагу "Бостона" до мінімуму. На велику перерву команди пішли за рахунку 43:39.

Читайте також: Формула-1: Гран-прі Монако виграв Даніель Ріккардо з Red Bull

У третій чверті "Бостон" ще намагався втримати перевагу. Однак не зумів. У середині чверті "Клівленд" вийшов вперед. Хоча рахунок і надалі був хисткий – в одну вдалу атаку однієї з команд.

Четверта чверть показала, що "Клівленд" мав більше сил на цю гру. Особливо Джеймс. Він продовжував набирати очки своєї команди, на ньому фолили, а сам він вдало грав у захисті на підбираннях та блок-шотах. В одному з моментів Леброн набрав два з фолом, коли в нього на спині висів, руками тримаючись за плечі, Морріс, а заблокувати кидок намагався Браун.

У підсумку після рахунку 72:71 і вдалого тьохочокового вперед вийшов "Клівленд". В подальшому "Кавальєрс" набрали 16 очок, у той час як "Бостон" – лише 7 (один з них – трьохочковий за декілька секунд до фінальної сирени).

Читайте також: Український боксер-важковаговик переміг суперника нокаутом у першому раунді: відео

Леброн Джеймс став єдиним гравцем, який провів на майданчику усі 48 хвилин гри. Він набрав 35 очок, до яких додав 15 підбирань (всі у захисті). Єдиний гравець, хто окрім Джеймса спромігся на дабл-дабл у цьому матчі – Маркус Морріс, який набрав 14 очок та 12 підбирань.

Щодо Джеймса, то йому зовсім трохи не вистачило до тріпл-даблу – у нього лише 9 передач за гру. При цьому він реалізував 12 двохочоквих з 24 спроб, три кидки з-за дуги (8 спроб) та 8 штрафних з 11 намагань. Однак в нього було і 8 втрат у нападі.

У "Бостоні" ж найкращим став Джейсон Тейтум. У його активі 24 очки та 7 підбирань.

Читайте також: Дівчина Роналду привітала його з перемогою у Лізі чемпіонів пристрасним поцілунком: фото

"Клівленд" виходить у фінал НБА. Їх суперник визначиться у матчі між "Голден Стейт" та "Х’юстон" ввечері 28 травня (в Україні буде ніч на 29 травня). Перший матч фіналу – вже у четвер, 31 травня.

Бостон – Клівленд 79:87 (26:18, 17:21, 13:20, 23:28)