Донецький "Шахтар" у поточному євросезоні взяв 9 балів (включаючи 4 бонусних за потрапляння в груповий раунд Ліги чемпіонів). "Гірники" за 5 сезонів набрали 72 очка і тепер займають 17 позицію.

Дивіться також: "Шахтар" здобув важливу нічию з "Манчестер Сіті" завдяки голу Соломона: відео

Португальська "Порту" за рахунок своєї перемоги випередив "оранжево-чорних", набравши 73 очка. Така позиція кілька сезонів поспіль дозволяє донецькому клубу бути сіяним з другого кошика в груповому раунді ЛЧ.

Київське "Динамо" в цьому рейтингу займає 24 позицію серед найкращих клубів Європи, нарівні з турецьким "Бешикташем" (по 54 очки). У поточному сезоні у столичного клубу лише 5 балів. Але все ж кияни, в разі потрапляння в кваліфікацію Ліги чемпіонів, швидше за все, будуть мати сіяний статус у всіх відбіркових раундах.

Зараз "Олександрія" 165-та і ще може трохи піднятися за рахунок збільшення коефіцієнта Асоціації. Це початковий етап розвитку клубу на міжнародній арені. Головне, щоб різко не відбувся занепад, як це сталося з кількома іншими нашими евробійцями. У тому числі – і високорейтинговими.

Дивіться також: "Динамо" поступилося "Мальме": 7 голів, вилучення та переможний гол в компенсований час – відео

Лідерство в рейтингу утримують: "Реал" (132 очка), "Барселона" (121) і "Баварія" (119). "Баварія" замінила "Атлетіко" в топ-3 рейтингу (завдяки бонусам Ліги чемпіонів) – і це головна подія тижня в таблиці. "Тоттенхем" наблизився до топ-10, "Аякс" пройшов в топ-20.