Кононов подав у відставку одразу після домашнього матчу проти "Оренбурга", в якому "Спартак" зазнав чергової поразки. Вона стала четвертою поспіль у чемпіонаті для клубу. Кононов навіть не прийшов на обов'язкове флеш-інтерв'ю після гри.

"Керівництво ФК "Спартак-Москва" прийняло відставку Олега Кононова, який відразу після матчу проти "Оренбурга" подав заяву про звільнення з посади головного тренера у зв'язку з незадовільними результатами команд", – йдеться в заяві російського клубу.

Читайте також: Московський "Спартак" може очолити українець Парфьонов: через це в Росії розгорівся скандал

Варто відзначити, що тимчасово виконуючим обов'язків головного тренера став українець Сергій Кузнєцов. Він грав у Кононова в "Карпатах" та "Севастополі", а в "Спартаку" був його помічником.

Московська команда займає 9-е місце в чемпіонаті після 11 турів. Це найгірший результат "Спартака" з 2003 року. У Лізі Європи "Спартак" вилетів на стадії кваліфікації, поступившись за сумою двох матчів португальській "Бразі".

Кононов був призначений головним тренером "Спартака" 12 листопада 2018 року. До цього він тренував російські "Арсенал", "Ахмат" та "Краснодар". В Україхні Олег Кононов працював з двома клубами. З 2008 до 2011 року тренував львівські "Карпати". Він вивів команду в Лігу Європи, але покинув через невдалі результати. Взимку 2012 року він очолив "Севастополь", з якого пішов влітку 2013 року.

Варто зазначити, що коли в "Динамо" звільнили Олександра Хацкевича, то Олег Кононов був одним із кандидатів на посаду наставника киян.