"На ЄВРО-2012 вперше з'явилися додаткові асистенти рефері (за воротами). Це експеримент, який проводить УЄФА. Статистика показала, що вони 16 разів зробили свій внесок у прийняття правильних рішень. На матчі Англія-Україна, на жаль, було неправильне рішення. М'яч був забитий у ворота, пройшов на 50 см за лінію воріт — це правда. Це була людська помилка. Це єдина помилка на тисячу матчів", — сказав він на прес-конференції в середу в Варшаві.

П’єрлуїджі Колліна зазначив, що ця помилка стала першою за три роки проведення експерименту з додатковими асистентами арбітра.

При цьому старший офіцер УЄФА у справах суддівства відмовився коментувати питання про впровадження електронної системи фіксації взяття воріт у футболі, пославшись на те, що це питання не в компетенції комітету арбітрів УЄФА.

В цілому П’єрлуїджі Колліна задоволений роботою арбітрів на ЄВРО-2012.

"12 арбітрів, які були обрані на ЄВРО-2012, — одні з найкращих серед європейських рефері. Після 24 матчів ми щасливі і задоволені їх виступом", — підкреслив він.

Нагадаємо, на 63-й хвилині матчу Англія-Україна, за рахунку 1:0 на користь британців, нападник господарів турніру Артем Мілевський вивів на ударну позицію свого партнера Марко Девіча, який майстерно розібрався із захисником, пробив, і м'яч від воротаря англійців Джо Харта полетів у ворота. Захисник збірної Англії Джон Террі вибив м'яч, але, як показав відеоповтор, вже через лінію воріт. Угорський арбітр Віктор Кашшаї прийняв рішення про те, що взяття воріт не було.