Колос – Маріуполь 2:1
Голи:
Смирний, 41, Гавриш, 66 – Фомін, 15

Вилучення: Максименко, 84 (Колос)

Читайте також: У чемпіонаті України з футболу набрав обертів новий скандал через телепул: що сталося

Матч "Колос" – "Маріуполь" виявився найбільш особливим у першому турі чемпіонату України. По-перше, "колоски" перша команда із села, яка зіграла у чемпіонаті України. По-друге, на цьому матчі вперше в УПЛ була застосована система VAR, щоправда, офлайн.

Через проблеми зі стадіоном "Колос" тимчасово проводить свої матчі за межами Ковалівки. Новачок УПЛ грає на стадіоні "Оболонь" у Києві.

У перші 15 хвилин "Маріуполь" контролював м'яч і виглядав більш агресивно. Однак першу нагоду забити мали таки господарі. Мігунов на 14 хвилині після кутового смачно приклався до м'яча, але Худжамов відбив складний удар на кутовий. "Азовці" відповіли відразу. На 15 хвилині нестаріючий Фомін обіграв Максименка й легко переграв голкіпера – 0:1.

Через сім хвилин Фомін міг оформити дубль. Полегенько обігрався на правому фланзі й виконав прекрасний крос у штрафний. Фомін подачу замкнув головою, але з убивчої позиції пробив вище.

Після цього моменту "Колос" повністю перехопив ініціативу. На 27 хвилині Смирний отримав розрізну передачу у штрафному й пробив по воротах Худжамова. Рустам з ударом впорався. Через три хвилини "Колос" провів схожу атаку. Нехтій увірвався у штрафний гостей і вийшов віч-на-віч з воротарем. Худжамов парирував удар нападника, а Зозуля не зумів якісно добити м'яч, який відскочив після сейву голкіпера.

На 41 хвилині "колоски" таки свого досягли та забили історичний перший гол в УПЛ. Смирний, який належить "Динамо", відкрився на вкидання з-за бокової лінії й потужним ударом не залишив шансів Худжамову – 1:1. З таким рахунком команди пішли на перерву.

Відразу по перерві "Колос" міг виходити вперед. На 48 хвилині Смирний продерся у штрафний "азовців" і віддав на Нехтія. Нападник пробив у Худжамова. Смирний був першим на добиванні, але влучив у каркас воріт. На 51 хвилині Морозко чудово навісив на Нехтія, який перебував у штрафному "Маріуполя", але той не дотягнувся до м'яча.

На 53 хвилині небезпечно огризнувся "Маріуполь". Чурко замкнув навіс з правого флангу, проте Яшков легко впорався з ударом. На 66 хвилині "Колос" вийшов вперед. Головний арбітр матчу Олександр Дердо призначив штрафний за сумнівний фол Яворського. Гавриш зі штрафного пробив прекрасно й вивів господарів вперед – 2:1.

Наприкінці матчу "Маріуполь" отримав чисельну більшість. Арбітр показав Максименку другу жовту картку, яка швидко стала червоною. Таким чином, "Колос" догравав поєдинок у меншості. Втім, підопічні Олександра Бабича не встигли відігратися, відтак "Колос" здобув дебютну перемогу в УПЛ.

Колос – Маріуполь – відеоогляд матчу

Чемпіонат України стартував ще в неділю, 28-го липня. "Зоря" в першому турі перемогла "Ворсклу" у Полтаві.