Мова йде про шахрайство на суму 6,7 мільйона євро. Ці кошти переказували ФІФА нібито на фінансування урочистого заходу в рамках ЧС-2006 в Німеччині, утім захід не був проведений, пише DW.

Читайте також: Маркевич про збірну України, Суркісів та "Динамо", а також про війну на Донбасі та Росію

Футбольні функціонери у квітні 2005 року ввели в оману членів наглядового органу оргкомітету ЧС-2006 щодо призначення платежу на 6,7 мільйона євро. Швейцарські правоохоронці стверджують, що ця сума була призначена не для фінансування церемонії відкриття, як запевняли обвинувачені, а для покриття боргу перед тодішнім очільником компанії adidas Робером Луї-Дрейфусом, який у 2002 році надав позику голові заявочного комітету ЧС-2006 Францу Бекенбауеру. Після отримання цих коштів ФІФА одразу переказала їх на швейцарські рахунки Луї-Дрейфуса.

Серед підозрюваних колишні члени президії оргкомітету з проведення ЧС-2006 Горст Шмідт, Тео Цванціґер та Вольфґанґ Нірсбах, а також колишній генеральний секретар ФІФА Урс Лінзі. Розслідування щодо Франца Бекенбауера виведене в окреме провадження через стан його здоров'я, зазначили у швейцарській прокуратурі.