Кросівки, які самі шнуруються

Підігрівши не так давно інтерес публіки до своїх футуристичних кросівок, які самі шнуруються, компанія Nike нарешті анонсувала випуск споживчої версії — HyperAdapt. Від ексклюзивної моделі Air Mag нові кросівки вирізнилися більш "приземленим" дизайном, однак зберегли стильну підсвітку.

Вмонтований у підошву сенсор активується, щойно засунути ногу в кросівок — і система автошнурування сама затягне шнурівки. Силу натягу можна налаштувати під індивідуальні потреби за допомогою розташованих із боків кнопок. Одним із перших пару інноваційних кросівок від Nike приміряв португальський футболіст Кріштіану Роналду. Навіть орієнтовної вартості моделі в компанії поки не називають.

Голуби-екологи

Усім відомих птахів-поштарів перекваліфікують у "екологів". У Лондоні спеціальний голубиний патруль відстежуватиме рівень забрудненості довкілля. На птахів одягнуть мініатюрні рюкзачки з крихітними 25-грамовими датчиками.

З ними пернаті впродовж кількох днів літатимуть над британською столицею та передаватимуть інформацію про вміст діоксиду азоту в повітрі в різних районах. На основі отриманих у такий оригінальний спосіб даних, дослідники мають на меті провести необхідні розрахунки для покращення екологічної ситуації в місті.

Читайте також: Перегони дронів влаштували в Еміратах. Як міні-роботи тягають авто

Перший у світі робот-постачальник піци

Першого автоматизованого постачальника піци та напоїв презентували в Австралії. Domino's Robotic Unit — продукт співпраці філіалу Domino’s Pizza та стартапу Marathon Robotics. Чотириколісний робот здатний розвивати швидкість до 20 км/год, пересувається містом виключно по тротуарах та велодоріжках.

Орієнтується він завдяки GPS, а набір різноманітних сенсорів допомагає йому оминати пішоходів та інші перешкоди на своєму шляху. Замовлення під час доставки зберігається в окремих контейнерах — з охолодженням та підігрівом. Щоб отримати свою піцу, клієнту необхідно ввести код, який він отримав під час оформлення.

Робот-постачальник піци уже підтвердив свою дієздатність у реальних умовах на вулицях Брісбена. Чи не єдиним суттєвим недоліком, над яким працюють розробники, є відносно малий час автономної роботи їхнього дітища.