7 грудня 1994-го року, матч Ліги Чемпіонів — "Манчестер Юнайтед" проти "Галатасарай". Кінцівка першого тайму, затяжна атака завершується голом 19-річного хлопчини з десяткою на спині — це перший м'яч Девіда Бекхема в професійному футболі.

19 травня 2013-го. Поєдинок французької Ліги "ПСЖ" — "Брест". Тоді Бекхему було вже 38. Він плакав, бо це був кінець його блискучої двадцятирічної кар'єри.

Саме в Парижі Бекс, як нарекли Девіда журналісти і фани, "повісив бутси на цвях". Та рідним для нього завжди був "МЮ". У складі "червоних дияволів" він провів найкращі десять років кар'єри. Під пильним наглядом сера Алекса Фергюсона не зовсім атлетичний юнак перетворився на футбольну суперзірку світового рівня. Відмінний останній пас, бездоганне виконання штрафних — головні козирі Девіда Бекхема.

На гребені популярності Девід змінив рідний "МЮ" на мадридський "Реал". А вже звідти перебрався до Лос-Анджелесу у "Гелексі". Потім у кар'єрі Девіда ще будують кілька оренд до "Мілану" і врешті перехід до вже згадуваного "Парі-Сен Жермену".

Пограв Девід і за національну збірну Англії. Та, на відміну від успіхів на клубному рівні, де йому підкорилась Ліга чемпіонів та шість разів Прем’єр-ліга, зі збірною нічого не виграв. Відігравши 115 поєдинків, забив 17 голів.

Читайте також: У Кличка розповіли, чому не буде третього поєдинку з Ф'юрі

Паралельно з футболом Бекс підкорював і фешн індустрію. Став обличчям безлічі брендів, заробивши на рекламі десятки мільйонів доларів. У 1999-му Девід одружився на популярній британській екс-співачці, згодом дизайнерці, Вікторії Адамс.

У свої 41 Бекхем переважно мешкає в американському Лос-Анджелесі. Виховує чотирьох дітей — синів Брукліна Джозефа, Ромео Джеймса, Круза Девіда та доньку Харпер Севен. Він, як завжди, постійний гість на ТБ. А ще Бекс створює власний ФК, який буде базуватися у Майямі.