Правда це чи ні – сказати складно. Але на заводі у США точно знають, якою має бути ідеальна куля для боулінгу.

Основа складається з гуми. Розплавлений матеріал заливають у форми. Коли він застигне, заготовку зважують – її маса має становити рівно 4 кілограми 800 грамів.

Усередині гумової основи – сталева куля та ще один елемент – тягарець, для того, щоб можна було котити кулю по кривій. Таким чином професійні гравці легко вибивають страйки.

Читайте також: Найважливішу деталь велосипеда збирають не люди, а роботи

Заготовку поміщають у чан з камінцями, поверхню шліфують. Далі куля отримує зовнішню оболонку. Її виготовляють з поліуретанового міксу, який заливають у форми. Кольори – різноманітні. Більше того, до суміші додають ароматизатор. Тому не дивуйтеся, якщо куля пахне яблуком, лимоном чи амарето.

Крім кольорів та запаху, снаряди для боулінгу мають ще й різну масу. Цього досягають завдяки густині поліуретану. Залишки заливки здувають повітряними пістолетами. Далі кулі обточують на спеціальному станку, щоб прибрати всі нерівності і зробити поверхню гладенькою.

Після кількох маніпуляцій кулю загортають у пластиковий пакет та запаковують у коробку. Тепер усе готове для видовищних страйків.