Влада Австралії з 1 лютого 2020 року заборонила в'їзд усім іноземцям з материкового Китаю. Все через спалах коронавірусу 2019-nCoV.

До слова: Що таке коронавіруси та що про них відомо

Однак в перший ігровий день групового етапу азійської Ліги чемпіонів два австралійські клуби мали зіграти проти двох китайських – 11 лютого "Перт Глорі" проти "Шанхай Шеньхуан", а 12 лютого "Сідней" проти "Шанхай СІПГ". Та через заборону влади Австралії, проведення таких матчів неможливо.

Федерація футболу Австралії вже поінформувала Азійську конфедерацію футболу про неможливість проведення таких матчів на їх території. При цьому перенести матчі в Китай теж немає змоги, адже там зараз під забороною масові заходи, а сам старт чемпіонату з футболу відклали на невизначений термін. При цьому що 12 лютого запланований матч китайського "Гуанджоу Евергрін" проти "Сувон" з Південної Кореї в рамках Ліги чемпіонів. А вже наступного тижня запланований другий тур турніру.

Тож Федерація футболу Австралії скликала термінову нараду з представниками інших федерацій. Вона запланована на 4 лютого в Куала-Лумпур. Тоді й буде прийнято рішення, що робити з матчами азійської Ліги чемпіонів через спалах коронавірусу.

Які вже спортивні змагання перенесли чи скасували через спалах коронавірусу

  • Матчі олімпійського відбору з баскетболу серед жіночих збірних перенесли з Фошаню до сербського Белграда.
  • Оргкомітет Олімпіади-2022, що відбудеться в Пекіні, скасував церемонію старту зворотного відліку до змагань, що мав відбутися на стадіоні "Пташине гніздо".
  • Міжнародна федерація лижного спорту (FIS) прийняла рішення скасувати етап Кубка світу з гірськолижного спорту в китайському Яньціні через спалах коронавірусу.
  • Зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики, який мав пройти в китайському Нанкіні з 13 до 15 березня, перенесли на 2021 рік.
  • Міжнародна автомобільна федерація уважно слідкує за ситуацією. 15 квітня в Китаї запланований етап гран-прі Формули-1. Однак гонка Формули E в місті Санья відкладена на невизначений термін через епідемію коронавірусу. Етап повинен був відбутися 21 березня.
  • Чемпіонат Китаю з футболу мав розпочатися 22 лютого. Та його теж відклали на невизначений термін.
  • Старт чемпіонату Китаю з баскетболу теж вирішили відкласти на невизначений термін. Легіонери масово покинули Китай


Правда та міфи про коронавірус / 24 канал