Про це йдеться на офіційному сайті найвищої спортивної структури світу.

Відповідно до рішення, яке ухвалили під час конференції виконкому МОК, російські спортсмени допускаються до участі в Олімпіаді, щоправда лише ті, які не фігурували в допінговому скандалі та не згадувались у доповіді WADA.

У той же час МОК висловлює недовіру Олімпійському комітету Російської Федерації після заяв Всесвітнього допінгового агентства про причетність спортивних чиновників до приховування застосування допінгу спортсменами з РФ.

Також повідомляється, що МОК передає рішення щодо допуску того чи іншого спортсмена міжнародним спортивним федераціям.

Таким чином, доля 387 російських спортсменів із заявки вирішиться в індивідуальному порядку профільними міжнародними федераціями. При цьому атлети повинні відповідати переліку критеріїв і не бути замішаними в допінгових скандалах. Крім того, спортсменам слід буде пройти додатковий допінг-тест.

Відзначимо, що МОК вивчив вердикт Спортивного арбітражного суду (CAS), який ухвалив рішення відхилити позов Олімпійського комітету Росії (ОКР) і 68 російських легкоатлетів до ІААФ, не допустивши їх до участі в Іграх.

Також чиновники взяли до уваги доповідь незалежної комісії WADA щодо розслідування діяльності Московської та Сочинської антидопінгових лабораторій під час, а також до і після зимової Олімпіади-2014.

Відтак, Дар'я Клішина стане єдиною російською легкоатлеткою, яка візьме участь в Олімпійських іграх 2016 року, стверджується в прес-релізі Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Інші російські легкоатлети пропустять Олімпіаду, тому що раніше їх відсторонила від участі Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (ІААФ).

Читайте також: Світова змова: слуга Путіна відреагував на можливе виключення Росії з Олімпіади

Нагадаємо, раніше російських легкоатлетів відсторонили від участі в Олімпіаді 2016 рішенням ради IAAF. Згодом брати участь на Олімпіаді заборонили ще й російським важкоатлетам і російській чоловічій парній четвірці в академічному веслуванні.