Інформація про те, що саме Парфьонов може стати головним тренером "Спартака", з'явилася після того, як московський клуб не надто вдало стартував у чемпіонаті Росії. При цьому що очолює "Спартак" білорус Олег Кононов, який свого часу працював у львівських "Карпатах".

Натомість "Урал" Парфьонова має кращі результати у чемпіонаті. Відтак у клубі не дуже хочуть його відпускати.

Читайте також: Наші дані можуть злити "сепарам", як у 2014 році, – гучне звинувачення від фанатів "Шахтаря"

Хто такий Дмитро Парфьонов? Український футболіст (виступав на позиції захисника) та тренер. Народився 11 вересня 1974 року в Одесі. Там і почав займатися футболом в складі "Чорноморця". Згодом в Україні виступав за "Дніпро", після чого перебрався до російських клубів – московських "Спартака" та "Динамо", "Хімок" та "Сатурна". За збірну України зіграв 18 матчів.

Тренерську кар'єру розпочав у 2012 році, коли увійшов до тренерського штабу юнацької збірної Росії. Згодом тренував нижчоліговий "Текстильник". Влітку 2015 року очолив клуб "Тосно", який вивів у вищий дивізіон. А у 2018 році виграв з клубом Кубок Росії, попри те, що команда вилетіла з елітного дивізіону. 21 травня 2018 року був призначений головним тренером клубу "Урал".

Та не всі у Росії готові до того, щоб українець Парфьонов очолив "Спартак". Саме через те, що він українець. Цю думку висловив журналіст Василь Уткін.

"Призначення Дмитра Парфьонова головним тренером "Спартака" немислимо, тому що він українець. Таке призначення примножує автоматично приблизно на десять тиск на команду в разі будь-якої невдачі. І приблизно на двадцять п'ять підвищує градус потенційних образ і цільового тролінгу в мережі з боку уболівальників інших команд. Причому прорив величезною загати словесного поносу може статися в будь-яку секунду. Згадайте, як без жодного приводу живий "смердючий смітник" Володимир Соловйов просто так взяв і потоптався на колишньому тренерові московського "Динамо" Калітвінцеву. Причому мова "смердючка" вела про те, що Калітвінцев проводить тренування українською мовою. А Юрій народився в Волгограді та українським громадянином став у 27 років", – написав Уткін.

При цьому журналіст відзначає, що сам Парфоьнов хороший спеціаліст, і в майбутньому може очолити один з провідних російських клубів. Але не "Спартак" зараз.