У 2002 році збірна Бразилії під керівництвом Сколарі у півфіналі чемпіонату світу в Японії та Кореї здолала турків. Далі ж був тріумфальний поєдинок зі збірною Німеччини, після якого бразильці стали пентакампеонами – п’ятиразовими чемпіонами світу.

Повторити цей трюк Сколарі вже через чотири роки у Німеччині спробував зі збірною Португалії. Показавши стовідсотковий результат у груповому етапі, та здолавши у плей-оф Нідерланди та Англію, європейські бразильці дістались до півфіналу. Далі ж не пустив Зінедін Зідан та його Франція.

А от третій у кар’єрі півфінал мундіалю ще надовго залишиться у пам’яті не лише Луїса Феліпе Сколарі, а й цілого футбольного світу. Саме Сколарі боси бразильського футболу довірили місію здобуття із національною збірною країни шостого кубка світу. Що із цього вийшло навряд чи хтось уже встиг забути.

Попри це Феліпе залишається одним із найуспішніших наставників у історії чемпіонатів світу. А його рекорд ще як мінімум до наступного мундіалю не вдасться повторити нікому.