Про це йшлося під час "круглого столу" на тему: "Перспективи розвитку баскетболу у місті Луцьку" сьогодні, 17-го листопада, у конференц-залі ЦНАПу.

Професійний клуб – це імідж області, вважає Чайковський, проте необхідної підтримки баскетболу головний тренер не бачить.

Ми популяризуємо спорт на Волині, є молоді тренери, які працюють з дітьми й є структурою клубу. Я прошу не сприймати клуб як заробіток великих грошей, адже більшість з нас працюють на ентузіазмі. Зауважу, що ми розробили комплексний проект розвитку баскетболу на чотири роки, втім, ще не знаємо, що буде із фінансуванням. Також ми готові увійти в муніципальну структуру міста,
– інформував головний тренер "Волиньбаскету" Дмитро Чайковський.

Представники "Волиньбаскету" нагадали, що вже зверталися в обласну раду за підтримкою й депутати ухвалили на профільній комісії фінансування клубу, втім, губернатор їм відповів, що необхідні документи про фінансування не надходили.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що керівництво "Волиньбаскету" та Володимир Гунчик спільно організували благодійний фонд, до якого вдалося залучити 235 тисяч гривень. Зі слів керівника ОДА, ці гроші надійшли на рахунки завдяки його переговорам із представниками бізнесу. Своєю чергою комерційний директор спортивного клубу Роман Чайковський зауважив, що інформація, озвучена Гунчиком, не відповідає дійсності.

Із приводу фінансування клубу з бюджету Луцька депутат обласної ради Святослав Кравчук зауважив, що місто не зможе взяти на себе такий "тягар".

"Як би не Ігор Палиця, то в Луцьку про легку атлетику всі забули б, а так він її відродив. Так само і з футболом, адже Ігор Петрович чимало нових футбольних полів збудував, розвиває масовий спорт, і це все велике фінансування. Тому навряд міська казна зможе взяти на себе це. Потрібно шукати компроміс з обласною владою та бізнес-структурами", – вважає депутат.

У свою чергу, як наголосив член піклувальної ради "Волиньбаскету", лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський, в місті є багато структур, але ті не співпрацюють між собою належно, через що потерпає спорт.

У нас так виходить, що кожен повинен розвиватися завдяки власним силам, і мене дивує, що в місті є багато структур, які не взаємодіють між собою. Для прикладу, завтра гра у Луцьку "Волиньбаскету", а місто про це навіть не знає. От святкує рок-школа свої 5 років, то чому б їм не виступити перед грою. Щодо фінансування, то ніхто з бізнесу не буде давати гроші на проекти, які не підтримує місцева влада,
– наголосив Положинський.

На це заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця відповів, що з міської казни мають намір виділити по сто тисяч гривень на підтримку професійних спортсменів: баскетболістів, футболістів та волейболістів.

Завершуючи зустріч, Дмитро Чайковський домовився з міськими чиновниками, аби вони допомогли організувати зустрічі з представниками бізнесу.

Насамкінець депутат Луцької міської ради Микола Дендіберін запропонував депутатам та чиновникам заходити у спортивні клуби й "нюхати піт та бачити кров, аби усвідомлювати, яка це важка робота".