Щоб піти на новорічні канікули у гарному настрої, потрібно, перш за все, обіграти цього тижня "Хімік" та "Одесу". Команда з Южного – найближчий переслідувач "Запоріжжя". До того ж, вона виграла п’ять поєдинків у чемпіонаті поспіль. Правда, почалася ця переможна серія після поразок запоріжців на своєму майданчику (87:95).

Читайте також: Один із лідерів збірної України вибув до кінця сезону: лікарі встановили невтішний діагноз

З "Одесою" матч першого кола також завершився перемогою підопічних Валерія Плєханова на виїзді (97:94). Правда, успіх у тій грі дався "Запоріжжю" ще тяжче. Так що хоч одесити і займають більш скромне місце у таблиці, проблем вони можуть створити точно не менше, аніж "Хімік".

"Як з "Хіміком", так і з "Одесою", у першому колі були непрості матчі. Думаю, зараз у цих команд буде велике бажання взяти реванш. Ніхто ж не любить програвати вдома. Подивимося, як все складеться, чекаємо боротьби з інтригою. Готуємося серйозно: продивилися декілька відео, розібрали основні комбінації, приділили увагу зоні 1-3-1, якій віддає перевагу "Хімік" в останній час. Що стосується "Одеси", то, знаючи, які у них "снайпери", готуємося охороняти периметр. В обох випадках постараємося не дати суперникам "розбігтися", щоб втягнути їх у "тягучий" баскетбол. Це приблизний план на гру. Розуміємо відповідальність і важливість цих матчів", – заявив перед матчами головний тренер БК "Запорожжя" Валерій Плєханов.

Читайте також: Чи має збірна України з баскетболу шанси вийти на чемпіонат світу-2019

Варто зазначити, що "Запоріжжя" у п’ятницю, 7 грудня, зіграє проти "Хіміка". Початок матчу о 19:45. А вже у неділю, 9 грудня, прийматиме на власному майданчику "Одесу". Гра розпочнеться о 14:00.

"Прохідних матчів нема. Чемпіонат дуже захоплюючий з точки зору спортивного інтересу. Думаю, так буде до кінця. У цьому сезоні нема коли відпочивати. Розслабився – програв і опустився на дві-три сходинки", – підсумував Валерій Плєханов.