У Південній Америці Олімпіада вперше. Узагалі, на цих змаганнях багато чого буде "вперше". Вперше на Ігри приїдуть регбісти та гольфісти, вперше виступить збірна біженців.

Спостерігати за іграми до Бразилії приїдуть сотні тисяч людей. Тож ключове питання для влади – безпека. Спокій на Олімпіаді гарантуватимуть 85 тисяч поліцейських та солдатів. Це вдвічі більше, ніж у Лондоні 2012-го.

Аби усі учасники дійства відчували себе в безпеці, виклали майже 600 мільйонів євро. Загалом підготовка до Ігор обійшлась країні у 12 мільярдів євро. Це трохи менше, ніж витратили попередні країни-господарі. Через скруту в економіці Бразилії довелось заощаджувати.

Читайте також: Які країни везуть найбільше спортсменів на Олімпійські ігри: пізнавальна інфографіка

Через кризу скромною буде і церемонія відкриття, яка пройде на найбільшому стадіоні країни – "Маракані". Та все ж обійдеться не без сюрпризів. На арені з'явиться популярна бразильська супермодель Жизель Бюндхен. А олімпійський факел запалить легендарний бомбардир Пеле.

Українці, які вболіватимуть вдома, зможуть побачити пряму трансляцію урочистості. Вона почнеться о 2 ночі за київським часом, вже у суботу. Триватиме ж Олімпіада трохи більше, ніж два тижнів – до 21-го серпня.