Також керівник організації пояснив, чому КДК УАФ так довго виносив рішення по клубу.

Читайте також: Клуб Першої ліги отримав пропозицію в 300 тисяч гривень за договірний матч

По ПФК "Суми" – там вже займається поліція. По ним вже прийняте рішення. Я не виправдовую федерацію. Це пляма на всіх нас: грає один клуб – страждають усі.

Але є система правосуддя. З них треба спитати: чому не прийняли рішення раніше. А можливо просто тому, що вперше таку справу розглядали? Велика папка зі справою прийшла з поліції і поставте себе на місце члена КДК. Вони затягнули терміни: у квітні винесли рішення, у "Сум" був час на апеляцію і вони встигли дограти чемпіонат,
– цитує Макарова FootballHub.

Як відомо, "Суми" отримали покарання за багаторазову участь у договірних матчах. Довічну дискваліфікацію отримали чотири гравці клубу, а також президент та помічник тренера "Сум". Ще частина гравців отримала дискваліфікацію на різний термін. Протягом десяти днів клуб міг оскаржити рішення, що й вирішив зробити.

22 травня 2018 року поліція опублікувала список клубів, які підозрюються в організації договірних матчів. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що клубів є 35. Серед цих команд є і "Колос", який пробився в УПЛ.