Загалом під час спільної спецоперації австрійських та німецьких правоохоронців під кодовою назвою "Кровопускання" (Aderlass), було затримано дев'ять осіб. Серед них два австрійські, один казахський і два естонські спортсмени. Було проведено 16 обшуків, повідомили у австрійській поліції.

Читайте також: 13-річна російська фігуристка розповіла, як правильно вживати допінг: відео

Також затримали й спортивного лікаря, навколо якого і було організовано злочинне угрупування. Воно займалося використання допінгу спортсменами для їх кращих результатів, відтак отримання більших призових.

Слідство вважає, що злочинне угруповання протягом багатьох років забезпечувало допінгом кращих спортсменів. За даними правоохоронців, вони діяли в німецькому Ерфурті.

Використання допінгу, згідно з австрійським законодавством, передбачає кримінальну відповідальність. Наприкінці 2018 року австрійська поліція провела обшуки у збірної Росії з біатлону, які прибули на етап Кубка світу у Хохфільцен.

Читайте також: Скандал з російськими біатлоністами в Австрії: деталі розслідування

Варто зазначити, що у австрійській комуні Зефельд-ін-Тіроль з 20 лютого по 3 березня 2019 року відбувається чемпіонат світу з лижних видів спорту.