Про це повідомляє RMF 24.

Читайте також: Як Росія буде використовувати "Північний потік-2" для шпигунства

Обидва клуби посилаються на контракти зі своїми спонсорами. Так, спонсором команди з міста Кельце є Польська енергетична група, команду з Плоцька спонсорує польський нафтовий концерн Orlen.

У контрактах обох клубів зазначається, що гравці не можуть мати на своїй формі логотипів фірм, які є "ворожими" або конкурентами щодо цих двох державних компаній. Таким спортсмени вважають весь проект "Північний потік-2".

На появу лого "Північного потоку-2" на футболках гандболістів різко відреагував голова "Орлену" Даніел Обайтек.

Як головний спонсор "Вісла Плоцьк" розуміємо важку ситуацію клубу, пов’язану зі спонсорством Ліги чемпіонів "Північним потоком-2". Ми будемо вживати всіх можливих юридичних заходів для захисту нашого бренду в контексті спонсорства гандболу, –
написав він у Twitter.

Окрім того, у коментарі RMF FM речниця "Орлену" розповіла, що у компанії сподіваються на здоровий глузд у вирішенні цих питань Європейською федерацію гандболу.

"Ми вважаємо, що спорт повинен асоціюватися з правилами чесної гри, а не з політичними іграми. Ця ситуація може нашкодити не лише клубу, але й уболівальникам", – повідомила вона.

Польська енергетична група також відреагувала на ситуацію із логотипами. Так, у компанії заявили, що підтримували і будуть підтримувати рішення клубу "Віве Кельце". Представники групи висловили сподівання, що Європейська федерація розгляне конфлікт із розумінням.

Зі свого боку, речниця клубу "Вісла Плоцьк" повідомила, що гандболісти не хочуть змішувати політику і спорт. Проте рішення про приховування логотипу "Північного потоку-2" прийняли, бо йдеться про безпосередню конкуренцію згаданого проекту та спонсора титульного клубу. Також спортсмени наголошують, що такі інвестиції "Газпрому" є невигідними для Польщі.

Представники клубів повідомили про своє рішення Європейську федерацію гандболу.

Нагадаємо Німеччина, Фінляндія та Швеція видали усі дозволи на будівництво та експлуатацію газопроводу "Північний потік-2". Проти будівництва газопроводу виступили Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія. Адже це збільшить залежність ЄС від російського "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС. Україна після запуску "Північного потоку-2" втратить не лише дохід від транзиту блакитного палива, але й геополітичний важіль впливу.

Що таке "Північний потік-2"?Це проект магістрального газопроводу з Росії в Німеччину, який хочуть прокласти через Балтійське море в обхід України. Будівництво цього газопроводу різко засудили США, а в Єврокомісії заявили, що він порушуватиме принципи прозорості, недискримінації та рівного доступу.