Великі надії на медаль тренерський штаб покладав саме на одиночний сінгл-мікст. Склад на гонку був бойовий, але у результаті тільки десяте місце.

Читайте також: Чемпіонат світу з біатлону: Українка Меркушина поскаржилася на нечесну гру суперниць

Як і в змішаній естафеті, Підручному довелося ризикувати – інакше дістати суперників було б не реально. Але ця ставка знову не зіграла – вже в стрільбі лежаче наш біатлоніст закрив мішені лише за допомогою повного комплекту запасних патронів. Стійку українець закрив за 25 секунд з запасним патроном, проте вистачило цього лише для того, щоб не втратити місце в десятці кращих.

Я виділю два таких важливих аспекти, чому це не вийшло. Перше, це те, що з самого початку не було контакту з тими, які боролися попереду. Потім вже, після другого кола, ще була можливість підтягтися. Діма дуже добре пробіг своє коло, там було 14 секунд від лідера. Потім вже, після першої стрільби лежачи у Насті, була різниця дуже велика. Я думаю, що тактично не було правильно, що Настя бігла індивідуальну гонку. Вона фізично не так готова, щоб за три дні пробігти два таких старту. Це була велика помилка усіх тренерів,
прокоментував гонку головний тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра

22 лютого на чемпіонаті світу на українських вболівальників чекають одразу дві естафети.

Додамо, що минулого року на чемпіонаті світу, який відбувався у Швеції, збірна України у складі Меркушиною та Підручного посіла 5-те місце.