До тренувань повертаються також вітчизняні олімпійці. Детальніше про те, як спортсмени поступово починають проводити тренування та змагання – читайте в матеріалі 24 каналу.

До теми Дортмундська "Боруссія" у першому матчі після паузи розтрощила "Шальке" у дербі: відео

Футбол у Німеччині

Бундесліга поновлюється першою серед топчемпіонатів Європи. У найближчі 3 дні, саме стільки триватиме її 26-й тур, увага всіх уболівальників світу буде прикута до Німеччини. Матчі з міркувань безпеки проходитимуть за порожніх трибун.

Головні завдання, що стояли перед нами – це організація санітарно-гігієнічних протоколів під час тренувань і самого чемпіонату, а також відновлення матчів та телевізійної трансляції,
– пояснив очільник німецької футбольної ліги Крістіан Сейферт.

Тренуватися учасники Бундесліги почали ще на початку квітня. Футболісти та члени їхніх команд регулярно проходили тестування на COVID-19. Керівництво Бундесліги тим часом шукало змогу найшвидшого відновлення матчів, адже у разі дострокового завершення сезону, чемпіонат втратив би 750 мільйонів євро.

Англійська Прем'єр-ліга

Ще більше від пандемії потерпає англійський футбол. Керівництво тамтешнього чемпіонату готується до збитків у мільярд фунтів стерлінгів. А вболівальники поки що залишаються без футболу. Прем'єр-ліга планує відновитися не раніше, ніж у червні.

Виконавчий директор англійської прем'єр-ліги Річард Мастерс відзначив, що наразі головною метою є дограти до кінця, однак керівництво повинно обговорити всі варіанти з клубами. Тож чемпіонат точно не відновиться раніше середини червня.

Спорт в Україні

Українська Прем'єр-ліга теж готується відновити сезон 30 травня. Спостерігати за матчами вболівальники зможуть тільки онлайн. Вітчизняним клубам залишилося зіграти ще 9 турів. Наразі футболісти активно тренуються.

тренування футбол карантин
Тренування ФК "Металіст" / Фото інстаграм-сторінка футбольного клубу

На карантині поки залишається і українська олімпійська збірна. Тренуються спортсмени вдома, а тренери слідкують за всім в онлайні. Втім олімпійці зізнаються, що така форма занять для них – не надто ефективна.

"Режим порушився і форма в будь-якому випадку втратиться. Моя квартира стала для мене таким тренажерним залом", – розповіла олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан.

Однак оптимізму спортсмени не втрачають, адже час на підготовку до Олімпіади ще є. Її через пандемію теж перенесли на 2021 рік.

Зверніть увагу Стала відома нова дата відкриття Олімпійських ігор в Токіо

Вже відновила тренування збірна України з карате. Головний тренер зауважив, що за карантин спортсмени втратили форму і набрали вагу.

Ми розпочали тренувальний процес із того, що на у нас було завжди найменше часу – це зал для фізичної підготовки, атлетичний зал і робота на вулиці,
– відзначив головний тренер збірної України з карате Антон Нікулін.

На другому етапі пом'якшення карантину, який планується з 22 травня, в Україні дозволять проводити спортивні змагання без глядачів. Поки що єдине послаблення для спортсменів полягає в тому, що їм дозволили відновити командні тренування.

етапи виходу з карантину
Етапи виходу України з карантину / Інфографіка 24 каналу