Перший комплект медалей було розіграно у кульовій стрільбі – золоту медаль виборола 19-річна американка Вірджинія Трешер. Наступне "золото" вибороли бельгійці – перемогу у груповій шосейній велогонці здобув Грег ван Авермет, причому під час гонки поліції довелось знешкодити підозрілу сумку, яку залишили неподалік траси.

Після цього в'єтнамець Хоанг Суан Вінь переписав олімпійську історію, здобувши першу золоту медаль на Літніх Олімпійських іграх для своєї країни у змаганнях з кульової стрільби (пневматичний пістолет, 10 м). Компанію на подіумі йому склали бразилець Феліпе Алмейда та китаєць Пан Вей.

Два комплекти медалей розіграли в перший день змагань дзюдоїсти: у жінок у вазі до 48 кг перемогла аргентинка Паула Парето, "срібло" – у представниці Південної Кореї Чон Бо Кьон, "бронза" – у японки Амі Кондо та представниці Казахстану Отгонцецег Галбадрах. А у чоловіків у вазі до 60 кг перемогу здобув росіянин Беслан Мудранов, срібна нагорода – у казаха Єлдаза Сметова, "бронза" – в активі японця Наохіша Такато та узбека Дійорбека Урозбоєва.

Підтримай наших олімпійців та вигравай призи!

Крім цього, визначились переможці у командних змаганнях у стрільбі з лука – у фіналі команда Південної Кореї "всуху" перемогла збірну США, третє місце – у австралійців.

На жаль, не змогли наші дівчата-фехтувальниці втрутитись у боротьбу за медалі в індивідуальних змаганнях шпажисток. Золоту нагороду тут здобула угорка Емеже Сас, "срібло" – у італійки Россели Фьямінго, а бронзову нагороду виборола китаянка Ї Вень Сунь.

Ще один комплект розіграють після 1:00 ночі у важкій атлетиці – у змаганнях важкоатлеток будемо тримати кулаки за українку Юлію Паратову.

Також у суботу було встановлено один світовий рекорд – плавець з Великої Британії Адам Піті у запливі на 100 м брасом побив своє ж досягнення на 0,37 секунди, подолавши дистанцію за 57,55 секунди.