На жаль, у перший змагальний день українській збірній не вдалось завоювати медалей, однак сьогодні у кількох дисциплінах наші спортсмени можуть поборотись навіть за золото.

В першу чергу, відзначимо Олену Костевич, яка спробує повторити своє досягнення 12-річної давнини. У Афінах в 2004 році наш снайпер здобула перемогу в дисципліні "пневматичний пістолет, 10 м", а у 2012 році у цій же дисципліні здобула бронзу. Сьогодні змагання для Олени розпочнуться о 15:00 за київським часом (кваліфікація), а фінальна частина стартує о 17:00.

За медалі змагатиметься і велосипедистка Ганна Соловей: срібний призер чемпіонату світу-2014 побореться за медалі у груповій гонці, яка розпочнеться о 18:15.

Триматимемо кулаки і за Георгія Зантараю – український дзюдоїст, в активі якого є "золото", "срібло" і 3 "бронзи" світових першостей, змагатиметься у ваговій категорії до 66 кг. Перший поєдинок наш дзюдоїст проведе з португальцем Сергієм Олейніком (змагання розпочнуться о 16:00, щоправда, двобій за участю українця аж 17-ий за розкладом). Поєдинок за "золото" відбудеться орієнтовно о 23:01.

Підтримай наших олімпійців та вигравай призи!

Спробують за медалі зачепитись і наші дівчата у командній першості у стрільбі з лука. Щоправда, якщо суперники у 1/8 – японки – цілком "по зубам" Вероніці Марченко, Анастасії Павловій та Лідії Січенніковій (двобій розпочнеться о 15:25), то в 1/4 фінала нашим дівчатам у випадку перемоги над японцями протистоятиме головний фаворит змагань – команда Південної Кореї.

Також стартуватимуть українці сьогодні у кваліфікаційних змаганнях з боксу (Денис Солоненко, 1:00), спортивній гімнастиці (Ангеліна Кисла, о 2:30), настільному (Коу Лей, 20:30) та великому тенісі (3 українських парні дуети).

Читайте також: Ріо-2016: спортсмени продовжують бити світові рекорди в олімпійському басейні