За словами речниці київської прокуратури Надії Максимець, процес повернення кікбоксера до України тривав від початку року, повідомляє "Українська правда".

До слова: Різанина у Фінляндії: загинула 23-річна українська дівчина

Максимець розповіла, що ще 15 лютого 2019 року року Генеральна прокуратура України направила до Росії запит про видачу підозрюваного для притягнення його до кримінальної відповідальності.

Через пів року, 2 серпня, цей запит був задоволений. З того часу тривав процес екстрадиції, який завершився наприкінці минулого тижня.

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури про взяття Вадима Оленчика під варту. У СІЗО спортсмен проведе 60 діб без права на внесення застави,
– зазначила речниця столичної прокуратури.

Вона також підкреслила, що підозрюваний не визнає своєї вини в інкримінованому йому злочині. Водночас проведені слідчі дії та експертизи підтверджують причетність Оленчика.

У чому підозрюють Вадима Оленчика?Вадима Оленчика підозрюють скоєнні вбивства, вчиненого у Києві ще у жовтні 2018 року. Мовиться про загибель фінансового директора однієї з компаній у фармацевтичній сфері. Його знайшли задушеним рушником у власній квартирі.

За версією слідства, Оленчик тоді ще й викрав автомобіль покійного, але згодом покинув його на автостоянці.