Відтак, щоб вберегти результати розслідування, члени комісії пішли на безпрецедентні кроки з безпеки. Про це заявив керівник комісії Самуель Шмід в інтерв’ю газеті Aargauer Zeitung, повідомляє DW.

Зокрема, за його словами, члени комісії працювали за комп'ютерами без під'єднання до інтернету. Вони не брали з собою на засідання електронні пристрої, опускали зовнішні жалюзі, перевіряли приміщення на предмет прослуховуючих пристроїв.

"Ми не хотіли попастися на власній наївності", – заявив Шмід.

Читайте також: У кільці ворогів: як Росія йшла до заборони брати участь в Олімпіаді-2018

Окрім цього , за словами колишнього міністра оборони Швейцарії та екс-президент цієї країни Самуеля Шміда, під час однієї з конференцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в одному готелі з делегацією МОК оселилися співробітники російських спецслужб.

"Тоді стало зрозуміло, що ми є конкретною метою атаки", – додав Шмід.

Нагадаємо, російську збірну відсторонили від участі в Олімпіаді-2018, яка відбудеться у Південній Кореї з 9 по 25 лютого, проте деякі російські спортсмени все ж зможуть взяти у них участь, але під нейтральним прапором. Рішення МОК обурило представника МЗС Росії Марію Захарову, вона стверджує, що Росії постійно доводилося "історично терпіти від "партнерів".