Причиною для відсторонення Данила Лисенка та відкриття справи проти нього стало те, що він порушив так звані правила доступності, пропустивши три допінг-тести за останні 12 місяців. Лисенко не надавав Інформацію про своє місце перебування та не проходив допінг-тести у позазмагальний період.

Читайте також: Україна потрапила у список країн з високим ризиком вживання допінгу

Варто зазначити, що у цьому сезоні Лисенко виграв етапи «Діамантової ліги» в Монако та Лозанні. При цьому у Монако він повторив найкращий результат сезону в світі – 2,40. Окрім того, він є чемпіоном світу 2018 року в приміщені. У 2017 році Лисенко став срібним призером чемпіонату світу в Лондоні.

Росіянин мав брати участь у Чемпіонаті Європи, який 6 серпня стартує у Берліні. При цьому він виступав би під нейтральним прапором, через те, що російська федерація досі відсторонена від змагань. І до участі у турнірі допущені лише 30 спортсменів

Якщо Лисенко признає себе винним, його дискваліфікація почне діяти з 3 серпня 2018 року. Хоча він може передати свою справу на розгляд в Спортивний арбітражний суд. Однак рішення він повинен прийняти до 13 серпня.

Більше новин зі світу спорту читайте у розділі Спорт24