Сергій Макаров розповів, що з 23 до 25 липня виконком Української асоціації футболу (УАФ) запустив опитування.

Читайте також: Телепулу не буде: Українські клуби знову не змогли домовитися

Основний варіант обміну між Прем'єр-лігою та Першою – 3+1 без плей-офф. Тобто троє від нас (з Першої ліги, – Спорт24) піднімаються, одна вилітає з УПЛ. У наступному сезоні з Першої ліги будуть вилітати дві останні команди: 15 і 16 місця, з Другої піднімаються дві команди з кожної групи. Етап плей-офф: між третіми місцями кожної групи й 13-14 місцями Першої ліги. Дві пари визначаться жеребкуванням,
– цитує Макарова Xsport.

За словами президента ПФЛ, з любительських команд у Другу лігу піднімуться не більш, аніж шість команд.

10 липня у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу. Комітет затвердив формат УПЛ на три сезони. У сезон-2019/2020 у чемпіонаті України виступатимуть 12 клубів, як останні три сезони.

Це важливо: Де дивитися футбол в Україні в новому сезоні: всі платформи

Зміни відбудуться у двох наступних сезонах. У сезоні 2020/2021 чемпіонат буде розширено до 14 клубів. У сезоні 2021/2022 вже буде 16 клубів.

Також комітет підтримав проект змін до Регламенту української Прем’єр-ліги, що регулюють процедуру впровадження системи VAR. Система відеоповторів (VAR) буде використовуватися в режимі офлайн на матчах УПЛ протягом першого кола змагань сезону-2019/2020.