Про це повідомляв капітан "гірників" Андрій Пятов на клубному сайті.

Читайте також: Ми стадо, чи ми нація, – звернення Володимира Зеленського через сутички в Нових Санжарах

– Вчора вся Україна стежила не тільки за футболом, а й за поверненням українців із Китаю. Відчувалося це в команді?
– Так звичайно. Вчора був важкий день, але ми стежили за новинами, за тим, як наші громадяни поверталися з Китаю, з центру епідемії. Тим більше вони прилетіли до Харкова на борту літака SkyUp. Ви знаєте, що ця авіакомпанія – наш партнер, і ми вдячні керівництву і пілотам за їх самовідданий вчинок. Також хочу від імені всієї команди підтримати тих, хто повернувся з Китаю і знаходиться зараз в Нових Санжарах. Ми говорили з генеральним директором клубу Сергієм Палкіним і вирішили, що готові всі гроші, виручені від продажу квитків на матч з "Бенфікою", направити на забезпечення комфортних побутових умов для тих, хто змушений перебувати ці 14 днів карантину в Нових Санжарах.

– Чули про історію українки, що залишилася в Ухані через собаку?
– Так, після матчу дізналися. "Бенфіці" вирішальний гол забив Вітя Коваленко – він же з Херсона, як і ця дівчина – Настя Зінченко. Після поєдинку вдалося поспілкуватися з Рінатом Ахметовим. Обговорили гру, і президент виступив з ініціативою відправити клубний літак, щоб забрати Настю й інших українців з Китаю. Домовилися, що якщо в цьому буде необхідність, то клуб готовий відправити наш клубний літак за рештою в Ухані українцями.

Коротко про сутички в Нових Санжарах

  • Коли жителі Нових Санжар дізналися, що евакуйованих з Уханя везуть саме в їхнє селище, то ще ввечері 19 лютого влаштували перші протести та блокування доріг.
  • Через погіршення ситуації на місце прибули поліція та Нацгвардія з бронетехнікою.
  • Люди перекривали дороги, палили шини та влаштовували сутички з правоохоронцями.
  • Ввечері силовики відтіснили людей від дороги, щоб зробити коридор для 7 автобусів з евакуйованими.
  • Місцеві кидали камінням в автобуси з вигуками: "Ганьба" й розбили кілька вікон та двері. Евакуйовані у відповідь показували серця, махали прапорцями або просто закривали обличчя.
  • Зрештою, всі автобуси заїхали до медцентру, а правоохоронці зачинили ворота зсередини.
  • Внаслідок сутичок постраждали 9 правоохоронців і 1 цивільний.
  • Поліція затримала 24 людей та відкрила 2 справи за фактом масових заворушень. Затриманим загрожує до 8 років ув’язнення.
  • Миротворець заявив, що внесе організаторів акцій протесту в базу "Чистилища".

коронавірус у цифрах кількість загиблих скільки одужали
Що відомо про коронавірус у цифрах / Інфографіка 24 каналу