У Франції Мік кваліфікувався восьмим, тому розраховував нарешті набрати очки. Але в ситуацію втрутився його напарник по команді Prema Powerteam Шон Гелаель.

Читайте також: Хемілтон очікувано виграв гран-прі Франції

Після старту боліди обох гонщиків зіштовхнулися. Шумахер красиво підлетів, відірвавшись від землі всіма чотирма колесами. У результаті днище боліда й задні праві шини вийшли з ладу. Німцеві довелося зійти.

Те, що сталося – нещасний випадок. Хоча дуже прикро, адже ми добре стартували й повинні були боротися за топ-5. Звичайно, ніхто не буде діяти таким чином навмисно. Особливо проти свого напарника.

Про сам інцидент я мало що можу сказати. Моя машина раптово злетіла в повітря, а потім, на жаль, була занадто сильно пошкоджена, щоб продовжувати,
– сказав Мік після гонки.

Шон Гелаель визнав, що це була його помилка й вважає, що йому не потрібно було атакувати.

У мене вийшов непоганий старт, а Мацусіта широко в'їхав у другий поворот. Я спробував обігнати його. Перед поворотом він загальмував, і мені довелося їхати по внутрішньому радіусу, де складно загальмувати. У підсумку я врізався в Міка.

Це була моя помилка, не потрібно було атакувати так. Удвічі прикро, що це сталося з Шумахером. Такі помилки дратують, мені шкода, і я прошу вибачення у команди,
– сказав Шон.

Стюарди вирішили покарати Шона й наступну гонку "Формули-2"в Австрії індонезієць розпочне з піт-лейн.

Син легендарного пілота Формули-1 вже взяв участь у тестах у складі команди "Формули-1" Ferrari. 20-річний Мік отримав можливість випробувати актуальний болід Ferrari зразка нинішнього сезону на трасі в Бахрейні.

Втім, колишній керівник італійської команди Ferrari Чезаре Фіоріо сумнівається у здібностях Шумахера-молодшого.