Матч "Скендербеу" – "Динамо" відбувався за порожніх трибун через дискваліфікацію стадіону. Це вже була друга гра української команди на виїзді без підтримки вболівальників. До цього вони так грали у Сербії проти "Партизана".

До цього матчу "Динамо" мало значну перевагу над суперниками у групі B. У киян – 10 очок, у "Партизана", який на другому місці – лише 5 балів. Тож кияни гарантували собі вихід у плей-оф Ліги Європи. Однак мали можливість зробити це з першого місця завчасно.

Читайте також: Луганська "Зоря" поступилась "Естерсунду" у матчі Ліги Європи

"Динамо" відкрило рахунок у цьому матчі на 15 хвилині. Його автор – Віктор Циганков. Хавбек віддав пас на Миколу Морохюка і отримав пас у відповідь, коли вже увірвався у штрафний майданчик, де точно пробив повз воротаря. Гості сигналізували, що був офсайд, однак гравець "Динамо" не перебував у положенні поза грою у момент отримання м'яча.

"Скендербеу" на це відповів за дві хвилини. Сабієн Ліляй наважився на удар з далеку. М’яч зачепив спину Євгена Хачеріді і залетів у ворота Георгія Бущана.

Гол, який забив Жуніор Мораєс на 32 хвилині, не зарахували через офсайд. Значно ближчим до голу бразилець був незадовго до перерви. Однак його удар боковими ножицями прийняла на себе перекладина воріт.

П’ятихвилинка у другому таймі між 51 та 55 хвилинами стала вирішальною у цій грі. "Скендербеу" за цей час забило два голи, вийшовши вперед. Спочатку Сегун Аденійї найшвидше зорієнтувався у штрафному майданчику при скиданні м’ча, з декілької метрів пробивши повз воротаря. При цьому повтори показади, що нігерієць перебував у офсайді, однак австрійська бригада арбітрів не помітила це. А ще через чотири хвилини Алі Сове отримав пас на хід, вибігши з-за спин захисників, обіграв воротаря і пробив точно в площину воріт.

Замість того, щоб посилити гру, Олександр Хацкевич вирішив у цьому матчі дати шанс молодим гравцям. На поле у другому таймі вийшли Микола Шапаренко та Назарій Русин. Саме останній і скоротить відставання до мінімуму. Станеться це на останній хвилині основного часу, коли нападник скористається пасом від Циганкова і проб’є повз Шехі.

Читайте також: ЧС-2018: У Росії вже вигадали страшилку про "атаку" США

Однак цього не вистачило для нічиї. Хоча момент був. На останній з п’яти доданих хвилин після навісу вздовж лінії воріт Тамаш Кадар зачепив м’яч, однак в площину воріт не попав. І Мораєс до м’яча не дотягнувся.

Після цієї поразки "Динамо" залишилося на першому місці. Однак тепер відрив від другого "Партизана" скоротився до двох очок. Тож щоб вийти з групи з першого місця, киянам в останньому матчі проти сербів достатньо буде не програти.

"Скендербеу" – "Динамо" 3:2

Голи: Ліляй, 18, Аденійї, 52, Сове, 56 – Циганков, 16, Русин, 90