Сума трансферу Еміліано Сали склала 17 мільйонів євро (15 мільйонів фунтів). Вона стала рекордною для "Кардіффа". Однак після загибелі футболіста клуб відмовився її виплачувати "Нанту". Адже гравець так і не підписав остаточного контракту з клубом та не був зареєстрованим гравцем команди.

Читайте також: Авіакатастрофи, які забирали футбольні команди

ФІФА не надто хотіла втручатися у цей скандал. Тому запропонувала клубам домовитися самостійно. Однак сторони так і не дійшли згоди.

За даними BBC, у ФІФА вирішили зобов'язати "Кардіфф" сплатити 6 мільйонів євро "Нанту". Ця сума відповідає першій частині трансферу, що прописано у договорі між клубами. Решта деталей договору поки тримають в таємниці.

У "Кардіффа" є десять днів, щоб оскаржити це рішення ФІФА в Спортивному арбітражному суді (CAS).

Що сталося з Еміліано Салою?Увечері 21 січня над Ла-Маншем зник літак з аргентинським футболістом Еміліано Салою. Він направлявся з Нанта у Кардіфф, де підписав рекордний контракт з місцевою командою. Перед зникненням пілот літака просив про екстрену посадку.

Після повідомлення про зникнення літака, було розпочато рятувальну операцію. Однак вона ускладнювалася через погані погодні умови, а також через те, що область пошуків була доволі великою. 24 січня поліція офіційно припинила операцію з пошуків зниклого літака. Причиною стало те, що шансів знайти вцілілими Еміліано Салу та Дейва Ібботсона майже не було.

Після цього пошуками зайнялися приватні рятувальники. Вони й виявили уламки літака. У четвер, 7 лютого, рятувальники змогли витягти тіло з уламків затонулого в Ла-Манші літака. У п'ятницю, 8 лютого, поліція підтвердила, що тіло, яке було виявлене на борту затонулого літака та підняте на поверхню – це 28-річний аргентинський футболіст. Тіло пілота Дейва Ібботсона досі не вдалося виявити. 11 лютого експерти назвали причину смерті Еміліано Сали.