Нагадаємо, українського шахіста Станіслава Богдановича та його 18-річну подругу Олександру Вернигору знайшли мертвими у квартирі в Москві. За інформацією ЗМІ, ймовірною причиною смерті пари міг стати "звеселяючий газ" – біля їх тіл найшли кульки з його залишками.

Читайте також: Помер український шахіст Станіслав Богданович: що про нього відомо

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев в коментарі УНІАН заявив, що їх відомство поки перевіряє цю інформацію.

"Посольство України в РФ наразі перевіряє інформацію щодо смерті 5 березня в місті Москва двох громадян України. Від компетентних органів Росії інформація щодо зазначеного інциденту наразі ще не надходила", – сказав Погорельцев.

  • Станіслав Богданович – гросмейстер з Одеси, чемпіон України 2013 року зі швидких шахів.
  • 2 березня навколо нього розгорівся скандал, коли виявилося, що Богданович зіграв в інтернет-матчі за збірну Росії проти України. Сам шахіст вихвалявся цим вчинком і заявив, що за гру йому заплатили.
  • Він також закликав усіх українців хоча б раз зіграти за Росію. А також "надіслати в коменти "обнімашки" на знак нашої вічної дружби та братерства".
  • Після цього випадку Богданович потрапив до бази "Миротворця". Як вказано в причинах, Богданович є учасником пропагандистських антиукраїнських акцій Росії, займається маніпулюванням суспільно значущою інформацією та заперечує факти російської агресії.
  • Олександра Вернигора – студентка Московського державного університету родом з Одеської області, шахістка. Їй було 18 років. Перебувала в рейтингу Міжнародної шахової федерації та виступала за Україну.