Рік визначних перемог на етапі кубка світу з біатлону відкрила Валентина Семеренко. У березні молодша з сестер-біатлоністок виборола золоту медаль. Запорукою перемоги у фінському Контіолахті стала влучна стрільба. Перетнувши фінішну лінію, Валя не змогла встояти на ногах і впала на коліна. А на п'єдесталі ледь стримала сльози щастя під час виконання гімну.

На початку березня наша спринтерка Наталя Пигида стала чемпіонкою Європи в бігу на 400 метрів. Українка здолала дистанцію менш ніж за 52 секунди.

А на виступі на чемпіонаті Європи у французькому Монпелье наш гімнаст Олег Вєрняєв з шести снарядів був найкращим на трьох – коні, кільцях та своїх улюблених брусах. У підсумку Олег вперше у своїй кар'єрі здобув титул абсолютного чемпіона Старого Світу.

Торішній травень назавжди запам'ятають гравці та вболівальники "Дніпра". Адже команда під керівництвом Мирона Маркевича вперше в історії стала фіналістом Ліги Європи. У вирішальному поєдинку українці поступилися іспанській "Севільї" — 2:3. А згодом до Андалусії подався й лідер команди Євген Коноплянка. На церемонії нагородження на дніпрян було боляче дивитися. Єдиним, хто зрадів срібній медалі був син Артема Федецького.