Першими право виступити в плей-оф здобули збірні Уругваю та Росії. В очному протистоянні вони визначили переможця групи A. У той же день, 25 червня, в плей-оф пробилися і збірні Іспанії та Португалії. Іспанці зіграють з росіянами, португальці – з уругвайцями.

Читайте також: Уругвай – Португалія: букмекери назвали фаворита матчу Чемпіонату світу

Згодом путівки також вибороли Франція та Данія. Французи теж ще після другого туру гарантували собі місце в плей-оф. В 1/8 фіналу вони зіграють проти Аргентини. Остання у важкому та суперечливому матчі обіграла Нігерію та вийшла в плей-оф.

Читайте також: Франція – Аргентина: прогноз на матч 1/8 фіналу Чемпіонату світу

Щодо Данії, то вона в 1/8 фіналу зустрінеться зі збірної Хорватії.

Ще одну пару склали Бразилія та Мексика. Мексиканці лідирували у своїй групі після двох турів з шістьма очками, але в останньому матчі були розгромлені шведами та в плей-оф вийшли з другого місця. Бразильці ж зуміли вийти зі свого квартету на першому місці. На другому місці з групи E вийшли швейцарці, які зіграють зі шведами.

Останніми учасниками 1/8 фіналу стали збірні Колумбії та Японії. Азіати в плей-оф потрапили, бо отримали менше жовтих карток. Ще б одне попередження в збірної Японії у матчі проти Польщі, і другого учасника цього раунду від групи H визначав би жереб.

Японці та колумбійці у 1/8 фіналу зіграють зі збірними Англії та Бельгії. Обидві команди теж ще після другого туру забезпечили собі вихід у плей-оф. У очній зустрічі, де перемогли бельгійці, саме їм випало грати зі збірною Японії. Інша пара – Колумбія та Англія.

Читайте також: Чемпіонат світу з футболу 2018: розклад матчів