Футбольний клуб "Суми" виключені зі складу учасників змагань ПФЛ. Їх позбавили права брати участь у поточному та майбутньому змаганнях. Клуб втратив статус професійного, йдеться на сайті Федерації футболу України.

Читайте також: Стала відома космічна сума, яку ПФК "Суми" заробили на договірних матчах

Чотирьом футболістам – Єгору Луговому, Олегу Давидову, Тарасу Дураю та Сергію Гаращенкову довічно заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов'язану з футболом. Також довічно заборонили займатися футбольною діяльністю президенту "Сум" Ростиславу Козару та помічнику головного тренера Олександру Мартюку.

Ще семи футболістам заборонили здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та тощо) строком на один рік з дня набрання рішенням чинності. Мова йде про Давида Кохія, Артема Штанько, Іраклія Циколія, Ярослава Рафальского, Владислава Шарая, Дмитра Богачова та Артема Козлова. Щодо футболіста Миколи Вечурка, то його відсторонили від футболу на шість місяців. Також їм заборонили здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом строком на три роки умовно.

Читайте також: Відомого українського тренера довічно відсторонили від футболу за договірні матчі

Дане рішення КДК ФФУ може бути оскаржене до Апеляційного комітету ФФУ не пізніше 10 десяти днів з моменту отримання тексту рішення з мотивувальною частиною. Рішення набуває чинності після сплину строку на його оскарження, або у випадку оскарження – після прийняття рішення Апеляційним комітетом ФФУ.