Дніпро – Одеса 90:85 (22:23, 22:16, 27:30, 19:16)

І "Дніпро", і "Одеса" підійшли до очного протистояння без поразок. Початок гри підтвердив статус матчу рівних команд, на ривок одеситів "Дніпро" відповів методичною роботою, яка допомогла йому наприкінці другої чверті дещо відірватися у рахунку. Втім до завершення матчу одесити, що називається, тримали у напрузі господарів і ледве не вирвали перемогу, але втримати 4-очкову перевагу, яку вони здобули в середні заключної 10-хвилинки вони не змогли.

Читайте також: Українець претендує на звання найкращого гравця кваліфікації Кубка Європи

Черкаські Мавпи – Запоріжжя 88:91 (23:31, 18:17, 18:14, 29:29)

Чинні чемпіони "Черкаські Мавпи" програвали впродовж всього матчу, проте за останні 120 секунд ледь не наздогнали суперника. "Запоріжжя" ж зі старту матчу захопило ініціативу. А у середині другого періоду саме гравці гостей мали двозначну перевагу в рахунку.

Друга половина гри розпочалася з ривку "Мавп", які зусиллями Ткаченка та Коуклі змогли скоротити різницю та навіть вперше за матч вийти вперед після вдалих штрафних кидків від капітана господарів. До завершення чверті в ПС “Будівельник” тривали гойдалки, коли команди по черзі виходили вперед. Все мало вирішитись в заключній десятихвилинці.

Читайте також: Українець Олександр Кобець уклав угоду з клубом NBA

Та "Запоріжжя" краще розпочало останню чверть, і вже в середині десятихвилинки перевага гостей складала 13 очок. Проте, "Черкаські Мавпи" ледь не зробили неймовірне. Програючи за 2 хвилини до завершення зустрічі -13, команда Максима Міхельсона зуміла скоротити відставання до 1 балу за рахунок неймовірних зусиль від Янга та Кольченка та Чумакова. Проте останній кидок, який міг би перевести гру в овертайм, капітан "Мавп" не влучив. 88:91 – перемога Запоріжжя.

Політехнік – Хімік 61:99 (13:25, 18:32, 17:22, 13:20)

Южненський "Хімік" без проблем на виїзді розібрався з харківським "Політехніком". Команда Валерія Степановського заволоділа суттєвою перевагою вже у першій чверті і надалі суперника не підпускала.

Читайте також: Українець Михайлюк провів феєричний матч у складі "Лейкерс" проти чемпіонів НБА: відео

Другу половину матчу команди розпочали досить рівно: в "Хіміка" "запалювали" Сидоров та Войналович, а в господарів паркету лідерські якості продемонстрував Ілля Чугунов. Проте, в другій половині періоду гості з півдня знову заволоділи перевагою та почали збільшувати різницю.

На заключну десятихвилинку матчу "Політехнік" вийшол помітно зарядженим та почав відігравати бали в суперника, але як і в попередній десятихвилинці, це тривало лише першу половину чверті. Надалі гравці "Хіміка" продовжували збільшувати свою перевагу. Завершилася зустріч за рахунку 61:99 на користь "Хіміка". Це перше перемога южненців у цьому сезоні.

Київ-Баскет – Миколаїв 85:72 (17:18, 28:17, 23:23, 17:14)

"Київ-Баскет" завдав "Миколаєву" другої поразки. Господарі лідирували в рахунку протягом більшої частини першої половини матчу. Головним чинником переваги киян став високий відсоток влучань з дальньої відстані.

Кияни контролювали хід гри і протягом усієї другої половини. Вів за собою команду Павло Крутоус, а підтримка від представників передньої лінії давала "Київ-Баскету" комфортну перевагу, яка рідко була не двозначною. Спроби "Миколаєва" повернути інтригу і спробувати оформити який міні-ривок як такової і не було. Кияни виграють 85:72.

За матеріалами Федерації баскетболу України.