Марта Костюк, яка рік тому тріумфувала на Australian Open серед юніорів (віком до 16 років), цьогоріч отримала право взяти участь у кваліфікації до основної сітки дорослого турніру.

Читайте також: Долгополов виграв у першому раунді Australian Open

Перемігши трьох суперниць минулого тижня, одна з найкращих юніорок світу, яка у світовому рейтингу займала лише 521-е місце, в основній частині турніру дебютувала матчем з кращою серед китайських тенісисток Пен Шуай, і на думку букмекерів не мала шансів на перемогу, однак за 59 хвилин змусила говорити всіх про себе.

Марта Костюк – Пен Шуай – 6:2, 6:2.

Окрім Костюк, у турнірі беруть участь ще чотири українки. Зокрема, свої матчі вже встигли зіграти Катерина Козлова та Катерина Бондаренко. Козлова у драматичній боротьбі поступилась 15-ій "сіяній" росіянці Анастасії Павлюченковій, натомість Бондаренко перемогла швейцарку Вікторію Голубіч.

Катерина Козлова – Анастасія Павлюченкова – 6:3, 4:6, 3:6.

Катерина Бондаренко – Вікторія Голубіч – 7:6, 4:6, 6:2.

Краща тенісистка України Еліна Світоліна, яка вважається однією із фавориток турніру, розпочне свій стартовий матч проти сербки Івани Йоровіч у понеділок орієнтовно об 11:00. А Леся Цуренко матч першого кола проти Наталі Віхлянцевої з Росії зіграє у вівторок.