Костюк у чвертьфіналі грала з представницею Словенії Далілою Якуповіч. Гра видалася доволі непростою для обох тенісисток. Саме словенка повела у зустрічі 3:1, однак не зуміла втримати перевагу. Відтак Костюк взяла п’ять геймів поспіль, у тому числі дві подачі суперниці.

Читайте також: Норвезький біатлоніст вляпався у скандал через футболку з Путіним

У другому сеті ситуація стала дзеркально протилежною. Цього разу Костюк повела 3:1, але Якуповіч зуміла зрівняти рахунок. Та розвинути свій успіх як слід словенка не зуміла. Костюк перехопила ініціативу, повела 5:3, але до перемоги все довела лише згодом – 7:5.

Свій вихід до півфіналу змагань українка оформила за 1 годину та 12 хвилин. Там на неї чекає словачка Анна-Кароліна Шмідлова, яка перед тим здолала Віталію Дьяченко з Росії.

Значно гірше свій матч у першому раунді у Індіан-Веллсі провела друга ракетка України Леся Цуренко. Доволі несподівано вона вилетіла від 80-ої ракетки світу Лари Аррубаррени-Весіно з Іспанії, яка пробила в основну стадію турніру через кваліфікацію. До цього три зустрічі між суперницями вигравала саме Цуренко.

Читайте також: Динамо зуміло вирвати неймовірну нічию у матчі проти Лаціо в Римі

Якщо перший сет був на користь українки 6:3, то другий вона віддала суперниці з таким же рахунком. У третьому сеті, який тривав 53 хвилини вправнішою виявилася саме іспанка, яка і перемогла 6:4, вигравши двохгодинний двобій в українки.

Тепер же Леся Цуренко має достатньо часу, щоб підготуватися до турніру у Маямі.

Варто додати, що у Індіан-Веллсі серед українців виступить лише Еліна Світоліна, яка стартуватиме з другого кола. Чоловіки не зуміли пробитися в основну сітку змагань.