Своє рішення Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ оголосив 21 листопада.

Що сталося на матчі? Матч "Шахтар" – "Динамо" відбувся 10 листопада. Гру довелося перервати через расистські вигуки з трибун. Під час матчу Тайсон демонстративно копнув м'яч у бік вболівальників "Динамо" та показав середній палець.

Читайте також: "Динамо" не згідне зі штрафом КДК: Рішення – приклад вибіркового правосуддя і буде оскаржено

Каштру назвав расизм чутливою темою, яка існує в житті людей. За його словами, расизм не повинен існувати ні у футболі, ні взагалі в житті.

Расизм – це дуже складна і чутлива тема, зачіпати її – жахливо. Будь-яка людина протягом життя має право помилятися, ми несемо на собі цей тягар. Расизм є, він існує в нашому світі, як і домашнє насильство і багато іншого, що потрібно намагатися уникати. Такого не повинно існувати не тільки у футболі, але і взагалі в житті,
– сказав Каштру перед матчем з "Манчестер Сіті".

На думку португальського тренера, расизм в українському футболі не є нормою.

Однак він залишився незадоволеним через покарання Тайсона. "Наскільки я знаю, це сталося вперше. Чи згоден я з покаранням? Чи є воно справедливим? Це дуже цікаво, коли когось так жахливо ображають, кривдять, а потім ще й карають", – заявив Каштру.

Є правила, ми повинні їх дотримуватися і погоджуватися з цим, як би це дивно не звучало. Ми можемо ділитися думкою ще до прийняття рішення, а зараз вже потрібно продовжувати працювати з нашими гравцями. Ми впораємося,
– підсумував Каштру.

Новини за темою: "Шахтар" заплатить 20 тисяч гривень штрафу за оголошення російською мовою на ОСК "Металіст"

"Динамо" також отримало покарання після матчу з "Шахтарем". Київський клуб зобов'язаний внести обов’язковий грошовий внесок у розмірі 500 тисяч гривень.

"Динамо" проведе один домашній матч без глядачів. Ще один матч без глядачів умовно з випробувальним строком до кінця сезону-2019/2020.