Гонку переслідування Богдан, який стартував сьомим, провів чудово. На першому рубежі, незважаючи на один промах, українець зберіг позицію, оскільки більшість суперників також не обійшлися без штрафу. А вже далі почав методично відігравати позиції – завдяки швидкій і точній стрільбі, пише biathlon.com.ua.

Читайте також: Збірна України зупинилася за крок від медалей літнього чемпіонату світу з біатлону

Перед останнім рубежем наш спортсмен йшов на четвертій позиції, і для медалі необхідно було чисто відпрацювати стійку і чекати помилок суперників. З першим завданням Богдан блискуче впорався: помітивши, що конкуренти трохи забарилися на рубежі і почали промахуватися, він провів стрільбу більш розмірено, зате бездоганно по точності.

У той же час із трійки лідерів лише росіянин В'ячеслав Малєєв обійшовся без штрафу, а ось дует чехів гостинно пропустив Цимбала вперед. До лідируючого росіянина була дистанція в 23 секунди, і Богдан на останньому колі зосередився на тому, щоб утримати срібло.

Зазначимо, що за показником чистого часу персьюта кращий результат – у Богдана Цимбала! Дистанцію гонки він провів на 17 секунд швидше, ніж її переможець – В'ячеслав Малєєв.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24