У церемоній взяли участь вічний чемпіон WBC, мер Києва Віталій Кличко, президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман, легенди світового боксу Леннокс Льюїс, Евандер Холіфілд, Володимир Кличко та інші. Приїхали до Києва також і президенти федерацій країн-членів WBC, судді, спортивні менеджери та функціонери.

Читайте також: У Києві відкрили Зал слави українського боксу: фото

На відкритті президент Ради Маурісіо Сулейман разом з Віталієм Кличком, Евандером Холіфілдом і Ленноксом Льюїсом вручили титул почесного чемпіона WBC Володимиру Кличку.

Також Віталій Кличко і британець Леннокс Льюїс знову зустрілися в боксерських рукавичках, згадавши свій знаменитий поєдинок, що відбувся влітку 2003 року.


Віталій Кличко та Леннокс Льюїс знову зустрілися в боксерських рукавичках

Зазначимо, що загалом у столицю України прилетіло близько 700 учасників Конгресу з 166 країн світу. У рамках конгресу відбудеться благодійний аукціон. Зібрані на ньому кошти спрямують на реконструкцію боксерського залу в Маріуполі. 2 жовтня Віталій Кличко та зіркові гості відвідають цей дитячий заклад.

Що таке Всесвітня боксерська рада (WBC)?
Одна з трьох головних організацій професіонального боксу. Конгрес боксерської ради – престижний боксерський форум, на який з’їжджаються провідні спортсмени, тренери, рефері, промоутери, представники ЗМІ.

Більше новин зі світу спорту читайте у нашому розділі Спорт24