Чемпіонат відбувся 28-29 квітня у місті Києві. У найлегшій стронгменівській категорії, до 95 кілограмів, минулорічний срібний призер Роман Грицеляк зі Львова зумів перемогти чинного чемпіона України киянина Віктора Посудевського. У стартових дисциплінах у Посудевського загострилася незалікована травма меніска, внаслідок чого він фінішував лише п’ятим у "Супер-йоку", в якому є рекордсменом, і був четвертим у "Лог-ліфті". Зрештою, зібравши волю в кулак, Віктор виграв свою улюблену "Прогулянку фермера" і був другим у "Дамблі", поступившись одним балом лише Грицеляку.

Перед фінальною вправою Посудевський вигравав у львів’янина пів-балу. Однак феноменальна швидкість, яку розвинув Роман Грицеляк у "Кантуванні колеса", дозволила йому встановити національний рекорд (19,93 секунди), а заодно вперше у кар’єрі стати чемпіоном України! Цікавий факт: Грицеляк перевершив найвище досягнення, яке кількома хвилинами раніше встановив киянин Євген Настенко (21,44 сек). В результаті чемпіоном став львівянин Грицеляк, Посудевський тепер віце-чемпіон, а "бронзу" здобув дебютант національного чемпіонату Олександр Скрипченко з Мелітополя.

Змагання у ваговій категорії до 110 кілограм пройшли під ознакою вражаючої стабільності чинного чемпіона Павла Гайші, що дозволило киянину здобути третій титул поспіль! У всіх вправах Павло не опускався нижче другого місця, вигравши одну дисципліну, а у ще одній поділивши перемогу з дворазовим чемпіоном світу Віталієм Герасимовим з Дніпра. Герасимов також дуже впевнено провів змагання, оновивши свій же національний рекорд у "Дамблі": торік він підняв 90-кілограмову гантелю за одну хвилину 8 разів, а цього – встиг зробити це ж саме на один раз більше! У підсумку Віталій виборов статус віце-чемпіона України!

Цікавинкою змагання у цій ваговій категорії стала участь Віталія Міхеєва, який раніше постійно виступав у надваговій категорії. Важка травма і тривале відновлення призвели до серйозної втрати ваги: торік Віталій важив 138 кг, а цього року – лише 107!

Міхеєв на рівних боровся з претендентами на нагороди до четвертої дисципліни – "Дамбла", в якій брак ваги дався взнаки. Однак найважливіше, що атлет повернувся до активних змагань, тож бажаємо Віталію продовжувати набір форми, а результати прийдуть неодмінно!

Серед "супертяжів" немає рівних "Найсильнішому українцеві" Олексію Новикову, що цілком закономірно. На початку березня Олекса переміг на Arnold Amateur World Championship, тож в його перевазі над рештою просто немає сумнівів. Новиков впевнено переміг у перших трьох вправах, оновивши свої ж рекорди України у "Супер-Йоку" та "Прогулянці Фермера".

Дуже видовищною була "рубка" Олексія Новикова та Андрія Бурштина у "Дамблі" – обоє атлетів по 7 разів зафіксували гантелю 95 кг у межах однієї хвилини, що є повторенням національного рекорду все того ж Новикова, встановленого на торішньому чемпіонаті! Відтак у четвертій вправі атлети розділили першість. Перед заключною дисципліною Бурштин йшов другим, маючи перевагу у 3,5 бали над третім місцем, яке посідав львів’янин Павло Кордіяка.

Однак у "Кантуванні колеса" Павло заслужив прізвисько "Друг пілота "Формули-1", бо поступився лише своєму земляку – "Формулі-1" у цій вправі Володимиру Климку, котрий оновив своє ж найвище національне досягнення, зупинивши таймер на показнику 24,81 секунди. Але для Кордіяки найголовнішим було те, що він відіграв цілих чотири бали у Бурштина. Завдяки цьому Павло вперше у своїй кар’єрі став призером національного чемпіонату і одразу – срібним!

Досвідчений Андрій Бурштин, звісно, був засмучений таким підсумком, однак бронзова нагорода, без сумніву, є яскравим свідченням високого класу лідера буковинської школи стронгмену.

Сезон стронгмену в Україні відкрито. За підсумками чемпіонату України атлети будуть поділені на учасників Вищої та Першої ліги Стронгмену, в межах яких і будуть виступати цього року. А вже 12 травня в Україні відбудеться представницький міжнародний турнір: у закарпатському Хусті атлети змагатимуться за титул чемпіона світу у ваговій категорії до 110 кг.

Також в цьому році на глядачів чекає три командні турніри де позмагаються збірні регіонів.

Організатори дякують за підтримку спонсорам та партнерам "Чемпіонату України зі стронгмену 2018": генеральному спонсору – компанїі "Віннер Форд Україна", титульному партнеру – компанії "Цитрус", партнерам: фірмі "Автек" – офіційному постачальнику вантажних автомобілів Форд в Україні, компаніям "Power Pro" та "ІнТайм"